Nacompetitie zaterdag naar climax

Nieuws 23 keer gelezen

REGIO - Het wordt zo'n (voetbal)zaterdag om je vingers bij af te likken. Zaterdag 1 juni loopt de nacompetitie immers op z'n eind en gaat het om promotie en degradatie. Vreugde en verdriet zullen, zoals altijd in de sport, dicht bij elkaar liggen.

LRC ontvangt om 17.00 uur Achilles Veen. Het uitgangspunt is kraakhelder: LRC moet winnen om te promoveren naar de hoofdklasse. Bij elk ander resultaat weet Achilles Veen degradatie af te wenden. Beide ploegen kampen met de nodige afwezigen. De Brabanders lijken de beste papieren te hebben, maar dat is allemaal theorie. Zeker beslissende wedstrijden zijn tamelijk onvoorspelbaar.

LRC's poulegenoot (1C) VVGZ is eveneens nog in de race voor promotie. De Zwijndrechtenaren staan onder leiding van Werkendammer Johan van der Werff voor dezelfde opdracht als LRC: alleen winst volstaat. VVGZ moet afrekenen met CSV Apeldoorn, dat afgelopen zaterdag afgetekend van Eemdijk won (3-0).

Sprookje
Leerdam is zaterdag een waar voetbalbolwerk, want ook Leerdam Sport'55 strijdt om promotie. Het lijkt op een sprookje, want zo zou je de eventuele opmars van de 4e naar de 1e klasse toch bijna wel kunnen noemen. Leerdam Sport'55 en sv Meerkerk strijden om één ticket voor de 1e klasse. Het eerste duel eindigde in 1-1, dus het kan nog alle kanten op.

Het roodwit is de laatste jaren gewend om met finales om te gaan en is licht favoriet. Maar dat het een boeiende clash gaat worden in Leerdam-West, zoveel lijkt zeker. Aftrap om 14.30 uur.

Thuisvoordeel
Rijswijkse Boys en Papendrecht gaven elkaar afgelopen zaterdag niks toe (2-2), waardoor ook deze return alles in zich heeft om een prachtige finale te worden. Papendrecht aast op promotie naar de 2e klasse, het niveau waarop de Brabanders zich juist willen handhaven. Gaat het thuisvoordeel beslissend zijn? Daar zullen ze in Brabant op voorhand anders over denken.

In de heenwedstrijd had Papendrecht het betere van het spel, maar moest het wel een 2-0 achterstand goedmaken. Rijswijkse Boys draagt de zoete herinneringen aan de nacompetitie van vorig jaar met zich mee. Maar die zijn nu niks meer waard. Zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur zal het voor beide clubs moeten gebeuren.

Natuurlijk is regio-voetbal erbij. Volg de ontwikkelingen op de velden actueel op Twitter via @RVoetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33