Papendrecht beloont zich maar half in Rijswijk

Nieuws 23 keer gelezen

RIJSWIJK - Papendrecht is nog negentig minuten verwijderd van promotie naar de tweede klasse. Tenminste... als het taaie Rijswijkse Boys wil meewerken.

Eigenlijk baalde iedereen van de 2-2 eindstand.

“We speelden niet goed”, vond Rijswijkse Boys-trainer Bert Schouten. “Sommige jongens misten scherpte”.

“Wij hebben hier een overwinning laten liggen”, toonde ook Papendrecht-coach Richard Elzinga zich niet echt tevreden over de uitslag. “Ik vond ons namelijk beter voetballen dan de thuisclub.”

Hoog tempo
Elzinga had gelijk. Papendrecht was grote delen van de wedstrijd oppermachtig en liet de bal soms in een verrassend hoog tempo rond gaan. Het compact spelende Rijswijkse Boys stelde er een flinke hoeveelheid strijdlust en weinig voetbal tegenover. Desondanks wisten de Brabanders in het eerste bedrijf op een 2-0 voorsprong te komen.

Beide goals waren zowel fraai als curieus. Aan de 1-0 - een vrije trap van Ricky Vroon- ging een ‘fout’ van Papendrecht-doelman Karsten van de Velde vooraf. De goalie wilde de bal snel bezorgen bij zijn spitsen, maar zou volgens grensrechter Tezemir bij het uittrappen hands hebben gemaakt buiten zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter De Jong honoreerde het vlagsignaal van zijn assistent, waarna Vroon mocht aanleggen voor een directe vrije trap. De bal knalde via de onderkant van de lat op het gras.

‘Achter de doellijn’, vonden Tezemir en ‘heel’ Rijswijkse Boys. ‘Er voor’, brulde Papendrecht. Het protest bleek tevergeefs: De Jong wees naar de middenstip: 1-0. Dik tien minuten later mocht de thuisclub opnieuw juichen toen Martin Kant met een knappe diagonale stift de 2-0 aantekende. De verder uitstekend spelende Papendrecht-verdediger Pieter van der Kevie mocht zich deze treffer aanrekenen. Hij had zich verkeerd opgesteld toen de voorzet op Kant over hem heen zeilde.

Paal
De redelijk riante voorsprong voor Rijswijke Boys was overigens tegen de verhouding in. Bij 0-0 immers had Papendrecht via Rico van Overloop al een dot van een kans gemist, waarna Terry van der Waal (schot op de paal) en Ramses de Leeuw (lob over het doel van lijnkeeper Wesley van den Oever) al evenzeer faalden in de afwerking.

Het moet gezegd worden: Papendrecht liet zich niet ontmoedigen door de 2-0 achterstand. Op slag van rust kreeg men de eerste beloning voor die onverzettelijkheid toen good-old Giovanni Ada uit een scrimmage de aansluitingstreffer binnen schoffelde. Veertien minuten na de pauze lukte het ook Jay Luciano te scoren: 2-2 van dichtbij. Deze laatste treffer bleek het sluitstuk van een fase waarin Papendrecht zijn opponent finaal van het veld speelde met puik voetbal.

Opluchting
Het vreemde echter was dat van die suprematie na de gelijkmaker niets meer te zien was. “Dat heb ik uieraard ook gezien”, zei Richard Elzinga. “Moet met opluchting te maken hebben gehad. Zoiets van: nu is het 2-2 en dat pakken ze ons niet meer af. Op zich jammer, want er had vandaag meer in gezeten voor mijn team. Ik vond ons bij vlagen sterk spelen. Nog niet zo goed als vorige week tegen Wilhelmina’26, maar toch: ik ben best tevreden.”

De remise biedt echter nog geen zekerheid over een goede afloop van de nacompetitie voor Papendrecht. “Er is nog niets beslist”, vond Rijswijkse Boys-trainer Bert Schouten. “Wij kunnen beter dan we vandaag hebben laten zien. Daar komt nog eens bij dat ik Henri Versteeg er zaterdag weer bij heb. Nee, mijn spits Ayan Uslu helaas niet. Die is nog geschorst. En ook Michael van den Oever moet ik in Papendrecht missen na een domme gele kaart.”

“We zullen aan de bak moeten”, wist ook Elzinga. “Rijswijkse Boys is een ploeg vol karakter. We lopen daar niet zomaar overheen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden