Beesd met gelijkspel richting Vught

Nieuws 60 keer gelezen

BEESD – Beesd is de tweede ronde van de nacompetitie begonnen met een gelijkspel. Tegen Real Lunet, dit seizoen tegenstander in de 4e klasse F, werd het 2-2. Zondag wordt in Vught de return gespeeld.

Hoewel 2-2 voor Beesd geen verkeerde uitslag was, had er voor de thuisploeg misschien wel wat meer in gezeten. “Zij waren een stuk efficiënter”, vond trainer Wim Bender. “Naast de twee goals zijn ze nog één keer gevaarlijk geweest. Wij waren aanvallend dreigender.”

Maar waar Real Lunet voor het doel resoluut was, ontbrak er bij Beesd iemand die de bal een keer vol in schoot. Niet toevallig vielen de Beesdse goals uit standaardsituaties. Na de 0-1 uit de rebound maakte Rein Bastiaanse uit een vrije trap gelijk. De 2-1 kwam van de voet van Jarno van de Water. Zijn corner verdween tussen de grabbelende handen van de keeper direct in het doel. Al in de eerste helft kwam de eindstand op het scorebord. Kiley Thijs schoot uit de draai knap raak.

Lob
Na rust was Beesd twee keer dicht bij een doelpunt. Rens Bronk kreeg een grote kopkans, maar miste de bal. Jasper Gremie had een ‘beauty’ op zijn schoen. De keeper was al uit zijn doel en de lob van Gremie op maat, maar Kiley Thijs kopte de bal knap onder de lat vandaan.

“Wij zijn in de uitwedstrijd zeker niet kansloos”, putte Bender vertrouwen uit het spelbeeld. “Het spel was niet groots, maar we waren niet minder.”