Versterkingen voor ASV Arkel

Nieuws 25 keer gelezen

ARKEL – De op de 'transfermarkt' doorgaans rustige vierdeklasser ASV Arkel  heeft zich voor het komende voetbalseizoen verzekerd van een aantal versterkingen. Niet alleen op het sportieve vlak, maar ook op medisch/technisch gebied.

Zo wordt in de selectie van trainer Teus Jakobs voormalig jeugdspeler van Arkel Dylan Verschoor (nu FC Dordrecht A1) welkom geheten. De jonge Verschoor wordt vergezeld door René Sijnke (keeper LRC 2) en Faby Kelder (GJS 2). 

De sinds een halfjaar in Gorinchem woonachtige Mario van Baarle (oud-baanwielrenner en vader van Rabo-wielertalent Dylan – TS) wordt met ingang van augustus de nieuwe verzorger op Schoonzigt. Ervaring heeft Van Baarle senior (47) opgedaan bij hoofdklasser DHC uit Delft en uiteraard heeft hij verschillende profwielrenners mogen verzorgen.

Overigens gaat Van Baarle nauw samenwerken met de fysiotherapiepraktijk van de in Arkel woonachtige Sjaak de Jonge, die bij zware en langdurige blessures zal zorgen voor een passend herstelproces. Ook voor de Meerkerkse therapeut Jeroen de Waard is een rol weggelegd.

Het contract met keeperstrainer Arie Vernooy (oud-speler van RKC en topklasser Barendrecht) is tot ieders tevredenheid verlengd. Ook zal Vernooy worden betrokken bij het opleiden van de jeugdkeepers van ASV Arkel. Tot slot zal de Voetbalschool Romano Calor techniektraining gaan geven aan verschillende elftallen binnen de club, waaronder ook de A-selectie.

Mentaliteit
“Bovenstaande keuzes zijn bewust gemaakt”, legt Mathijs Resoort, lid van de Technische Commissie van ASV Arkel, desgevraagd uit.

“Vooral met het aantrekken van Mario van Baarle denken wij de sportcultuur en de mentaliteit binnen de vereniging en ook van het eerste elftal een goede en positieve impuls te geven. Bij de club zijn de ingrediënten aanwezig, maar ontbreekt het aan (sport)mentaliteit en een bepaald leiderschap. Door de juiste mensen aan te trekken, die passen binnen het beleid en de club en deze personen ook goed te positioneren, kunnen we ver komen. Ervaringen vanuit verschillende takken van sport kan ogen openen en spelers motiveren”, aldus Resoort, die (sport)management, marketing en (mental) coaching op zijn visitekaartje heeft staan.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden