Meerkerk velt vonnis over Altena

Nieuws 83 keer gelezen

MEERKERK – Op een druilerig sportpark ’t Hoog werd het voor thuisploeg Meerkerk uiteindelijk een mooie Pinksterdag. Niet voor het zwaar tegenvallende Altena. Op de 5-2 nederlaag was dan ook helemaal niets af te dingen. De Nieuwendijkers doen na een jaar eerste klasse alweer een stapje terug. Meerkerk maakt zich op voor twee finalewedstrijden tegen 'buurman' Leerdam Sport'55.

Zonder de geblesseerde broers Duijzer, maar wel met de toch niet geschorste Richard de Laat, was Altena vanaf het beginsignaal de onderliggende partij. In de eerste speelminuut gingen de armen van het thuispubliek al in de lucht. Maar een schot van Martijn van der Hagen werd net voor de doellijn gekeerd door keeper Jeroen van der Stelt.

Altena deed niets met de vroege waarschuwing. In de twintigste minuut was raak. In een druk strafschopgebied gaf Martijn van der Hagen het laatste tikje, na een heerlijke combinatie tussen Gert-Jan Koekkoek en de in de basis gestarte Patrick Vuurens.

Tegen het halfuur deden de strijdloze Brabanders iets terug. Meerkerk kwam met de schrik vrij. Identiek aan twee dagen geleden werd Ranil van Gastel de diepte ingestuurd. Kwam de snelle spits zaterdag ten val na een sliding van een Meerkerkse keeper, nu bleef de spits op de been. Invaller-doelman Klaas-Jan van Zessen liet een putdiepe zucht. Want een strafschop en een rode kaart voor Van Zessen hadden de wedstrijd een compleet andere wending kunnen geven.

Stiffie
Niets daarvan. Sterker nog, voorstopper Stijn Schüller had na een prima voorzet van Vuurens de 2-0 voor het inkoppen. Op slag van rust stond Vuurens weer aan de basis. Met een perfecte pass stuurde hij Vreeswijk de diepte in en de snelle nummer 11 zette met een bijzonder mooi stiffie 2-0 op het scorebord.

Na de helftwisseling tapte een iets fanatieker Altena uit een ander vaatje. Maar de opleving was van korte duur. Op het uur leek de tweestrijd beslist. Patrick Vuurens en weer Guus Vreeswijk maakten 3-0 en 4-0. 

Uit het niets mocht Ranil van Gastel, buitenkantje schoen, de fraaie eretreffer maken. Met nog twintig officiële minuten te spelen werd Remon Duijzer (afgelopen zaterdag geblesseerd uitgevallen – TS) ingebracht. Een welkome versterking voor de dolende eersteklasser. 

Met de ervaren Duijzer zocht Altena de aanval. Stijn Schüller hield Duijzer vast aan zijn shirtje en Altena 'kreeg' een strafschop van de jonge Bredase arbiter Freek van Herk. Arjan van Vuuren gaf zijn ploeg met de rake elfmeter een sprankje hoop, want het volgende Nieuwendijkse doelpunt zou zomaar een verlenging tot gevolg hebben.

Maar zover liet een te veel achteruit lopend Meerkerk niet komen. Joey van Putten rondde een voorzet van Youri van Blanken, vijf minuten voor tijd, af en bepaalde de eindstand op een niet eens geflatteerde ruime 5-2.

Klote
“De beleving kwam bij ons te laat”, oordeelde Remon Duijzer. “Vorig jaar zijn we via de nacompetitie gepromoveerd. Toen zaten we in een flow, nu niet. Nu ga ik proberen mijn broer over te halen nog een jaar te blijven voetballen. Degraderen en dan stoppen, is nooit fijn.”

In ieder geval zal Arjan van Vuuren er niet meer bij zijn. “Ik heb zin in Stedoco, maar na deze degradatie is dat even ver weg. Ik had er alle vertrouwen in vandaag. Maar we begonnen niet scherp genoeg. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan. Dit is mooi klote.”

Het gezicht van trainer Mari de Laat sprak boekdoelen. “Onze selectie van achttien spelers is heel kwetsbaar gebleken. In feite waren we een paar maanden geleden al gedegradeerd. De nacompetitie was een onverwachts toetje, maar zonder resultaat.”

Schandalig
Over het meespelen van zijn zoon was Mari de Laat overduidelijk. De Laat junior ging in beroep tegen zijn schorsing, maar kreeg er een wedstrijd bij. De opgeschorte schorsing ging niet afgelopen zaterdag (zoals het Altena-bestuur dacht), maar aanstaande donderdag in en dus had zoonlief ook in de heenwedstrijd kunnen spelen.

“Schandalig, zo’n bestuurlijke fout. Dat mag bij een amateurclub, die eersteklasser wil blijven, niet gebeuren. Met de selectie en de technische staf zijn we vier dagen bezig met deze wedstrijd. Met Richard erbij hadden we er thuis drie meer gemaakt en dus durf ik te beweren dat op deze manier het eersteklasserschap wordt weggegooid.”

Niet compleet
Meerkerk-trainer Bert Buizert was beter gemutst. “Maar we hebben nog niets. Nog twee finales. De vier behaalde punten op Leerdam Sport in de competitie zeggen mij niets. Het zijn wedstrijden op zich.”

Bij uitblinker Patrick Vuurens deed alles pijn. “Zolang je blijft lopen, gaat het wel. Maar als ik eenmaal stil sta, dan valt het niet mee. Komende trainingen maar rustig aan doen en dan zaterdag weer vol aan de bak. Dat zal niet meevallen, want door schorsingen en vakantie zijn we verre van compleet. Onze ambitieuze tegenstander wel, vrees ik. Maar deze wedstrijd, toch één van de betere van dit seizoen, geeft hoop”, knipoogde Vuurens.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 4 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 13 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 18 uur geleden