Nog één horde te gaan voor Rijswijkse Boys

Nieuws 4 keer gelezen

RIJSWIJK - Rijkswijkse Boys heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleefd. Na de 3-4 overwinning zaterdag bij EBOH eindigde het tweede duel maandagmiddag in een 3-3 eindstand. Voldoende om in de finaleronde tegen Papendrecht aan te treden.

Trainer Bert Schouten kan er zeker nog niet gerust op zijn dat Rijswijkse Boys het tweedeklasserschap gaat redden. Zeker met het vooruitzicht dat Papendrecht een lastiger tegenstander zal zijn dan EBOH. “Het was een zenuwenwedstrijd”, erkende de trainer van Rijswijkse Boys. “We hebben een goed resultaat gehaald en hebben gelukkig het voordeel dat we heel vaak scoren. Dat heeft ons weer gered”, aldus Schouten.

Schorsing Uslu
De eerste helft speelde Rijswijkse Boys mat. Bovendien bracht scheidsrechter Ton Versnel de vaart er ook niet in. De leidsman floot voor iedere futiliteit en was tevens niet te beroerd een gele kaart te trekken. Het betekende dat spits Ayhan Uslu er niet bij zal zijn tegen Papendrecht.

Nadat de rook van het vuurwerk was opgetrokken, kon de wedstrijd beginnen. Een poging van Sven den Haan strandde op de Dordtse sluitpost, Uslu kopte over en Martin Kant zag een vrije trap net langs de kruising zeilen. Vervolgens kwam EBOH op 0-1 uit een kopbal van Gijs Bregman en op slag van rust kwam Rijswijkse Boys langszij. Patrick Sas schoot de 1-1 binnen.

Dubbele wissel
In de rust waarschuwde Schouten zijn manschappen nog voor de luchtmacht van EBOH bij corners. Het was tegen dovemansoren gericht. Jordi van Dyck kopte de 1-2 binnen. Een half uur voor tijd greep trainer Schouten in met twee wissels. Plotseling begon het te lopen bij Rijswijkse Boys. Uslu trok de bal voor en de vrije Den Haan kon de 2-2 in het Dordtse doel schuiven.

Vervolgens verzaakte de thuisclub om middels Marco Strik en Sven den Haan verder uit te lopen. Pas kort voor tijd joeg Ricky Vroon een vrije trap tegen het net (3-2). EBOH kwam niet verder meer dan de 3-3, ook uit een vrije trap.

“Pas na de wissels ging het beter”, constateerde trainer Schouten. “We hadden het eerder af moeten maken. Maar goed, dit zijn de wedstrijden waarbij er iets meer spanning op zit. Over twee wedstrijden gezien vind ik wel dat we verdiend door zijn. Papendrecht wordt een lastige, maar dat zien we wel.”

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 34 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden