Leerdam Sport'55 probleemloos naar finale

Algemeen 3 keer gelezen

LEERDAM – Leerdam Sport'55 heeft zonder al te grote problemen de finale van de nacompetitie bereikt. Na de 1-1 bij Zwaluwe was de 3-0 in eigen huis ruim voldoende. Op die overwinning viel niets af te dingen. Leerdam Sport gaat nu in twee ontmoetingen met sv Meerkerk uitmaken wie zich komend jaar eersteklasser mag noemen.

Leerdam Sport was simpelweg te sterk voor de tegenstander uit de 2e klasse E. De Leerdammers speelden niet hun beste wedstrijd, maar dat bleek tegen Zwaluwe niet nodig. Toch was trainer Pim van Dam er niet gerust op. “Ook al sta je met 2-0 voor, voor een trainer blijft het altijd spannend”, zei hij na afloop. “Er valt nog genoeg te verbeteren, maar ik denk wel dat we vandaag aardig gespeeld hebben.”

Vrije trap
Voor rust was Leerdam Sport veelvuldig aan de bal en kwam het halverwege dik verdiend op voorsprong. De vrije trap van Achraf Chentouf was op maat, Roger Tapirima kon volkomen vrijstaand de 1-0 binnen koppen. Marko Luksen kreeg kansen om de score uit te bouwen, maar faalde tot drie keer toe. De gasten waren alleen dreigend met een afstandsschot, dat overigens ver naast ging.

Na rust werd de thuisploeg wat slordiger en Zwaluwe kwam twee keer gevaarlijk door, maar zonder resultaat. In de 63e minuut werd de wedstrijd beslist. Marko Luksen werd door Zwaluwe-keeper Erik Doesburg gevloerd. Ondanks dat de doelman eerst de bal raakte, wees scheidsrechter Van Essen naar de stip. Achraf Chentouf maakte simpel de 2-0. Kort voor tijd bepaalde diezelfde Chentouf de ook de eindstand. Na een mooi hakje van Luksen kon Chentouf in de korte hoek de 3-0 binnen tikken.

Pim van Dam valt weinig te betrappen op hoogdravende uitspraken, maar weet nu ook: “Als je zo ver bent gekomen, wil je natuurlijk promoveren. Dat zal bij Meerkerk niet anders zijn. Dat is ook een lastige tegenstander. We hebben dit seizoen thuis gelijk gespeeld en uit verloren, dus dit is een mooie uitdaging voor de spelers.”

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 6 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 6 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden