Dussense Boys promoveert naar 4e klasse

Nieuws 42 keer gelezen

DUSSEN - Het is gelukt. Dussense Boys promoveert naar de vierde klasse.

In een thrillerachtige wedstrijd wonnen de Dussenaren met 3-2 van UVV’40. Dat was na de eerdere 1-1 in Ulvenhout genoeg voor de promotie.

“Je moet hier een sterk hart hebben”, sprak een opgeluchte voorzitter Kees Bouman na afloop. “Ze hebben het tot het laatst toe spannend gehouden."

De voorzitter ziet het in de vierde klasse zeker zitten. “Met name de derby’s, daar kijk ik al naar uit. Gezien de verwachte indeling wordt het een prachtige competitie. Ik hoop dat we de jeugd kunnen inpassen. En misschien is het voor anderen ook interessant om hier te komen voetballen.”

Mooi afscheid
Trainer Eugene v.d. Heijden kreeg een mooi afscheid. “Een trainer die afscheid neemt met promotie, dat is natuurlijk geweldig. Ik ga hier met een goed gevoel weg”, aldus de naar Raamsdonk vertrekkende trainer. De trainer recapituleerde de wedstrijd als volgt: “Het was een spannend duel. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen we beter in de wedstrijd. Daarmee was de 2-1 voorsprong bij de rust verdiend. Na de rust sloop de angst er bij ons in. Maar de gelukkigste heeft gewonnen en de geluksfactor sloeg uit naar onze kant.”

Gespannen
Dussense Boys begon gespannen aan de wedstrijd. UVV’40 nam direct het initiatief en dat resulteerde in een voorsprong voor de groenen uit Ulvenhout in de tiende minuut. Rolf Snepvangers schoot na een voorzet de 0-1 tegen het Dussense net. Na wat probeersels aan de andere kant kwam Dussense Boys op gelijke hoogte. Eerst strandde André Segeren nog op de doelman van UVV’40. Na een één-twee met Rob van Os schoot Segeren wel de 1-1 binnen.

In de blessuretijd van de eerste helft gaf Dussense Boys de tegenstander nog een tikkie met de 2-1. Uit een vrije trap van Bob Leemans kopte Wouter Wolthuis raak.

Kort na de kantwisseling leek Dussense Boys in gewonnen positie te komen, maar de treffer van Wouter Wolthuis werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen bleven elkaar fel bestrijden. UVV’40 had het meer verzorgende voetbal en ging op zoek naar de gelijkmaker. Sjoerd den Dekker van UVV’40 had bijna succes, maar zijn schot ging over het Dussense doel. 

Spannend
Dussense Boys probeerde het met lange ballen op Rob van Os en de zwoegende André Segeren. Nadat de bal slecht werd uitverdedigd door een Dussense verdediger volgde een spannende slotfase. Wesley Kriesels schoot de 2-2 binnen. Nadat Ruud Heestermans van UVV’40 per brancard van het veld gedragen werd, volgden nog tien minuten voor beide ploegen om het verschil te maken. Dussense Boys was de gelukkigste. Uit een hoekschop van Bart de Rade kopte Wilbert Verkooyen de 3-2 tegen het Ulvenhoutse net. Hij maakte een vuistgebaar van blijdschap en werd besprongen door zijn medespelers. Bij UVV’40 was de pijp leeg.

“Dit voelt lekker. Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, sprak een dolblije matchwinnaar Wilbert Verkooyen. Het was tevens zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal. “Dus dat is een mooi afscheid. Ik ben nu 28 jaar, heb dertien jaar in het eerste gevoetbald en ben sinds een jaar vader. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf. Het is mooi geweest”, zegt Verkooyen, die in een lager elftal gaat voetballen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden