Fop Gouman ziet nog kansen Alblasserdam

Nieuws 15 keer gelezen

's-GRAVENZANDE - Een verloren slag hoeft nog niet te betekenen dat ook de oorlog verloren is. Met andere woorden: Alblasserdam-trainer Fop Gouman heeft nog hoop dat de 2-1 nederlaag van zijn ploeg uit bij FC ‘s Gravenzande niet fataal hoeft te zijn voor de promotiekansen van de Damdorpers.

“Komende zaterdag gaan we vanaf 17.00 uur vol aan de bak tegen Alexandria‘66”, sprak de coach strijdbaar na de even nipte als onverdiende 2-1 nederlaag in het Westland. “Ik zie absoluut nog kansen.”

Beloning
In ‘s Gravenzande kwam Alblasserdam al na twaalf minuten op een 1-0 achterstand. De oranjehemden herstelden zich knap van deze tik en voetbalden zch op overtuigende wijze terug in de wedstrijd. De beloning daarvoor kreeg Alblasserdam in de 41e minuut, toen Koen Lighaam mocht scoren na goed voorbereidend werk va zijn ploeggenoot Leroy Naaktgeboren.

Dom balverlies
Kort voor rust echter wist ‘s Gravenzande zowaar de 2-1 binnen te tikken. Aan die goal lag dom Alblasserdams balverlies op het middenveld ten grondslag. “Daar baalde ik flink van”, aldus Gouman. “Als je zo kort voor rust even in het nauw komt, dan ros je de bal toch gewoon zo ver mogelijk weg?!”

Na de pauze veranderde er aan de 2-1 stand niets, hoewel Alblasserdam mogelijkheden genoeg kreeg om zijn tegenstander naar thuisverlies te spelen. Leroy Naaktgeboren, Johan de Vries en Carlo Diaz (2x) verzuimden in ideale positie de trekker over te halen. Ook FC‘s Gravenzande liet een misser noteren. De Westlanders zagen een gemakkelijk gegeven strafschop gekeerd worden door Martijn Baan.