Tien Meerkerkers houden schade beperkt tegen Altena

Nieuws 85 keer gelezen

NIEUWENDIJK – Na de 2-1 overwinning van eersteklasser Altena op het een klasse lager spelende Meerkerk kan het voor beide verenigingen nog een mooie Tweede Pinksterdag worden. De Nieuwendijkers gaan weliswaar met een driepunter over de A27 richting sportpark ’t Hoog, maar zeker van hun zaak zijn de mannen van trainer De Laat allerminst.

Terecht, want er was nauwelijks verschil tussen Altena en Meerkerk. De openingsfase was voor de thuisploeg, maar de eerste echte grote kans had Meerkerker Joey van Putten op de schoen. In de twaalfde minuut schrok hij van de geboden vrijheid.  Vier minuten later overkwam aanvoerder Remon Duijzer aan de andere kant precies hetzelfde.

Halverwege deel één was het wel prijs. De ongelukkige Meerkerk-verdediger Stijn Schüller kopte een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal terug op keeper Wilco den Tuinder. De Meerkerkse goalie kwam uitlopen en zag het speeltuig in het lege doel belanden. Een op dat moment terechte tussenstand. Ranil van Gastel had op het half uur de marge kunnen en moeten verdubbelen. De nummer 10 was twee verdedigers te slim en te snel af, maar zijn geplaatste schuiver ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Ontsnapt aan buitenspelpositie kreeg Thomas Mulders niet ver voor het rustsignaal op weg naar keeper Jeroen van der Stelt (te) veel tijd. De ervaren Van der Stelt (39) wist zijn doel te verkleinen en het schot  van de weifelende Mulders tot corner te verwerken.

Na de rust een ander spelbeeld. Sv Meerkerk kwam veel en veel beter uit de kleedkamer. Met Guus Vreeswijk voor Thomas Mulders kwam er eindelijk vaart in de geelzwarte aanvallen. Terwijl aan de andere kant de geblesseerd geraakte Remon Duijzer hard werd gemist.

Mild
Het spel werd er overigens niet vriendelijker op. De weer prima fluitende scheidsrechter Elissen uit Udenhout was vrij mild en deed forse overtredingen op Guus Vreeswijk en Arjan van Vuuren af met een mondelinge waarschuwing.

Een persoonlijke fout leidde de gelijkmaker in. Een foutieve terugspeelbal van invaller Michael Hauff kwam voor de voeten van Vreeswijk, Met een paar handige bewegingen en een dito schot zette Vreeswijk de ploegen op gelijke hoogte.

Rood
Meerkerk bleef de bovenliggende partij, tot het moment dat in de 68e minuut Ranil van Gastel met de zoveelste lange bal de diepte in werd gestuurd. De in de tweede helft nagenoeg werkloze Wilco den Tuinder zag de behendige nummer 10 op zich afkomen en wist hem alleen te stoppen met zijn lichaam. Een zichtbaar aangeslagen Den Tuinder werd met direct rood het veld uitgestuurd en zijn vervanger Klaas-Jan van Zessen kreeg de moeilijke opgave om de strafschop van Arjan van Vuuren te stoppen. De volgend seizoen voor hoofdklasser Stedoco uitkomende Werkendammer maakte geen fout en schoot Altena naar een 2-1 voorsprong.

De wedstrijd zakte vervolgens naar een bedenkelijk peil. De in ondertal voetballende Alblasserwaarders hielden, hardwerkend, de schade beperkt en de Brabanders konden niet beter. In de slotfase liet de ongelukkig ingevallen Michael Haut de kans onbenut zijn ploeg op een iets veiligere 3-1 voorsprong te zetten.

Moeilijk
“Uit voorzorg ben ik in de rust gewisseld”, bekende Altena-aanvoerder Remon Duijzer. “Een tikkie tegen mijn kuit, maar ik hoop er maandag bij te zijn. Ik voorspel een pittig potje.”

Zijn trainer Mari de Laat was het roerend met hem eens. “Dat wordt moeilijk over twee dagen op hun vertrouwde gras. Het moet in ieder geval beter dan vandaag. We hebben slecht gespeeld. Te vaak de lange bal en daardoor geen grip op het middenveld.”

Ook collega-oefenmeester Bert Buizert was niet gelukkig. “Met die strafschop brachten we ze terug in de wedstrijd. Vooraf heb ik nog zo op de lange ballen gehamerd en toch ging het fout. Maar aan de andere kant kan ik de ploeg in het restant van de wedstrijd alle complimenten geven. Met tien man geknokt en gevochten voor elke meter. Deze uitslag is nog overbrugbaar, zeker omdat  ik maandag wel kan beschikken over Patrick Vuurens (speelt niet op kunstgras – TS) en Gert-Jan Koekkoek (terug van vakantie – TS)."