Rijswijkse Boys-Ameide heuse degradatieclash

Nieuws 12 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTEN - In Rijswijk staan zaterdag de tweedeklassers Rijswijkse Boys en Ameide tegenover elkaar. Beide ploegen verkeren in degradatiegevaar.

Bij winst voor de Rijswijkers slaan ze een gat van vier punten. Omgekeerd bij winst voor Ameide gaan de bezoekers over Rijswijkse Boys heen. Bij een gelijkspel is geen van de twee ploegen gebaat. Dat wordt dus strijd.

In de eerste klasse speelt Almkerk het belangrijke duel bij en tegen Terneuzense Boys. De hekkensluiter uit Zeeuws Vlaanderen doet het niet slecht de laatste weken. Dat wordt dus oppassen en een lastige klus voor het nog niet veilige Almkerk.

GDC gaat in de tweede klasse F op bezoek bij WNC. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Wie er op het veld het sterkste is, moet zaterdag blijken in Waardenburg.
  
Periodetitel
In de derde klasse D blijft het spannend. Bij Wilhelmina’26 tegen NOAD’32 staat niet alleen de rivaliteit op het spel. Nog belangrijker is dat beide clubs nog in de race zijn voor de derde periode. Dat wordt dus spannend op de Ebbe.

Sparta’30 zit nog steeds op het vinkentouw voor de nacompetitie. Zaterdag zal moeten blijken of de Andelaren in staat zijn om GVV’63 nog een week van het kampioenschap af te houden. Dan moet Sleeuwijk, dat al een periodetitel op zak heeft, ook een handje helpen door NEO’25 te verslaan.

In de vierde klasse E gaat Giessen op bezoek bij kampioen Woudrichem. Veel valt er voor een Giessenaren niet meer te halen, zo lijkt het, al telt wel de eer in deze derby.

Zondag
Op zondag is het ook nog niet gebeurd. HHC’09 moet in de vierde klasse F minstens een punt halen tegen SCR om het sein veilig te kunnen geven.

In de vijfde klasse D heeft Dussense Boys de derdeperiodetitel binnen bereik. Er moet nog wel even afgerekend worden met het zwakke The White Boys. Geen tijd voor onderschatting dus. Be Ready wil graag promoveren. Winst op UVV’40 levert weer drie punten op om het beoogde doel nog te bereiken.   

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden