Flinke belangen in Graafstroomderby

Nieuws 6 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - ASV Arkel kan zaterdag 27 april rechtstreeks promoveren naar de 3e klasse.

In de reeksen met veertien clubs (in het geval van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl de hoofdklasse B, 1e klasse C en 2e klasse F) wordt ingehaald.

Eersteklasser Alblasserdam ontvangt Oranje Wit, sinds afgelopen weekend de belangrijkste kampioenskandidaat. Heerjansdam-Drechtstreek heeft weinig meer om het lijf, al zijn de Papendrechters in theorie nog niet helemaal veilig.

Degradatiekraker
Rijswijkse Boys-Ameide is in 2F een regelrechte degradatiekraker. Ameide is de laatste weken hard weggezakt en telt zaterdag ook nog eens de nodige geschorsten. Het zal dus een zware klus worden om aan directe degradatie te ontsnappen. Maar trainer Jan Verveer zal ongetwijfeld denken: 'moed verloren, al verloren'. Opgeven komt in zijn woordenboek niet voor.

Nacompetitie
De Graafstroomderby VVAC-De Alblas is in de 3e klasse C bepaald niet van belangen ontbloot. Als VVAC de laatste twee wedstrijden wint, gaat het tegen alle verwachtingen in de nacompetitie in. Druk hoeven de groenwitten -waar spits Bart Koomans zaterdag geschorst is- zich niet op te leggen, want van 'moeten' is geen enkele sprake.
De Alblas heeft daarentegen nog punten nodig om de nacompetitie om degradatie te ontlopen. Zo'n vaart zal het wellicht niet lopen, maar het risico zullen ze op Souburgh daar waar mogelijk willen uitsluiten.

Groot-Ammers en EBOH azen net als VVAC op het derde nacompetitieticket. De geelzwarten kunnen in de thuisbeurt tegen Tricht aan de bak, want Tricht is aan een uitstekende tweede seizoenshelft bezig. Een driepunter voor EBOH, tegen het al gedegradeerde Schelluinen, ligt in de lijn der verwachtingen.

Promotie
Op sportpark Schoonzigt kan het zaterdag groot feest worden, want voor ASV Arkel lonkt promotie naar de 3e klasse. Je zou het 'via de achterdeur' (tweede plaats) kunnen noemen, maar de vreugde zal er geen spat minder om zijn. Bij winst op HSSC'61 is het zover. Een niet te onderschatten opponent trouwens, die nog een hele kleine kans maakt op de derde periodetitel.
De geblesseerde Arkel-spits Joey van Assendorp doet er alles aan om er in de promotiewedstrijd bij te kunnen zijn.

Puntverlies van Peursum zou Arkel helemaal in het zadel helpen. De Giessenburgers, die al zeker zijn van de nacompetitie, krijgen met Dubbeldam een tegenstander op bezoek dit volop meedoet in de strijd om de derde periodetitel.

Streefkerk moet de vierde plaats vasthouden om de nacompetitie te halen. En dus moet er gewonnen worden van Raptim.

Noordeloos hoopt drie punten op te halen bij hekkensluiter SVS'65 en Lekvogels speelt een 'niemandalletje' tegen kampioen ZBC'97.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33