Waalkanters/Opijnen vanaf 2014 naar Heesselt

Nieuws 3 keer gelezen

HEESSELT РVijfdeklasser Waalkanters/Opijnen speelt nog ̩̩n seizoen om en om in Heesselt en Opijnen, maar met ingang van het seizoen 2014-2015 definitief in Heesselt.
Tenminste, dat is waar de fusiecommissie die de samensmelting van de twee buurclubs voorbereidt, de komende anderhalf jaar op aanstuurt.


Veel is afhankelijk van de medewerking van de gemeente Neerijnen, zegt Waalkanters-voorzitter Arjaan Gijsberts. Zo wil de fusieclub op de accommodatie in Heesselt een extra veld dan wel een huidig grasveld vervangen door kunstgras. Verder zou het aantal kleedruimtes omhoog moeten van vier naar zes.

Waalkanters/Opijnen wil tijdens de algemene ledenvergadering van komend najaar een definitief draaiboek gaan opstellen voor de fusie. Dan wordt ook een prijsvraag onder leden uitgeschreven voor de nieuwe naam van de voetbalclub. Onlangs werd al het nieuwe shirt gepresenteerd, waarin het groen van Opijnen is verweven met het roodzwart van Waalkanters.

Het tenue, dat veel gelijkenissen vertoont met het thuisshirt van eredivisionist NEC, wordt al gedragen door vijf jeugdteams. Het eerste speelt de ene week nog in het roodzwarte thuisshirt van Waalkanters en de week erop in het groene tricot van Opijnen. Voor uitduels wordt een wit shirt gedragen.

Sportieve doelstellingen wil de nieuwe club nog niet formuleren. Gijsberts: “Laten we eerst maar eens een gezellige vereniging worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden