Kan Groot-Ammers koploper GJS verrassen?

Nieuws 12 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De countdown in de amateurvoetbalcompetitie is nu toch echt begonnen. Met het einde in zicht worden de belangen met de week groter.

In het verschijningsgebied van onze printtitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl is degradatie voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland nog slechts een kwestie van tijd. Een goed resultaat bij Smitshoek zou dan ook een verrassing zijn.

SteDoCo staat vier punten boven de (nacompetitie)streep en is dus nog altijd niet veilig. Uit tegen Hoek gaat het erg lastig worden, zoveel lijkt zeker.

Stunt
In de 1e klasse C is de spanning zowel bovenin als onderin om te snijden. De Zwerver verraste afgelopen zaterdag Oranje Wit, maar moet nog altijd naar beneden kijken. En dus zou een nieuwe stunt welkom zijn. Met Ron Tempelaar komt er een oude bekende naar De Schans. Tempelaar deelt met 'zijn' Pelikaan de eerste plaats met LRC. @RVoetbal is er 'live' bij.

Alblasserdam kan zorgenvrij naar de nacompetitie toewerken, maar voor tegenstander Almkerk geldt dat zeker niet. Die zit in hetzelfde schuitje als De Zwerver. En ook voor Drechtstreek is het zaak punten te pakken. Aangezien dat ook van toepassing is op tegenstander Roda Boys zou het zomaar een lekkere pot kunnen worden in Papendrecht.

Aanpoten
Sv Meerkerk heeft de periode al binnen en krijgt met DFC een degradatiekandidaat op bezoek. Zaak voor de geelzwarten om de sportieve plicht te doen. Het nog niet veilige Ameide ontvangt SV Capelle, dat nacompetitieaspiraties heeft. Het zal dus aanpoten worden op Meihoven.

Intentie
GJS zit in de 3e klasse C in de kampioensflow, maar kan een heet middagje verwachten op sportpark Gelkenes. Dat is ten minste wel de intentie van Ammers-trainer Ron Vlot, zo kondigde hij vorige week al aan. Groot-Ammers heeft zicht op de nacompetitie en dus zijn de sportieve belangen zaterdagmiddag groot. @RVoetbal volgt het op de voet.

Papendrecht rekent thuis normaliter af met Groote Lindt, terwijl het al gedegradeerde Schelluinen tegen het nog niet veilige SC Amstelwijck andermaal op jacht gaat naar de eerste overwinning. Volgens trainer Cees van Bavel is de pijp bij VVAC leeg. Tijd dus om de accu op te laden en er tegen Heukelum weer te staan, want met drie zeges in de resterende drie duels kunnen de groenwitten zomaar nog op de poort van de nacompetitie kloppen.

De Alblas weet zich nog niet helemaal veilig en zal daarom tegen EBOH graag nog de benodigde punten willen pakken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Geen fout
De 4D-promotiekandidaten Arkel en Peursum mogen geen fout maken tegen respectievelijk SVS'65 en Raptim. Dat valt ook niet te verwachten. Voor nummer 4 Streefkerk is dat een ander verhaal, want HSSC'61-uit is geen klusje dat 'zomaar' zal worden geklaard.

Lekvogels ontvangt het één plaats hoger op de ranglijst staande GSC en nummer 10 Noordeloos speelt op verplaatsing tegen nummer 9 Vuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33