Periodetitel op het spel voor sv Meerkerk

Nieuws 8 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het komende Paasweekend staat in het teken van inhalen. Met op zaterdag 30 maart een omvangrijk en op maandag 1 april een wat bescheidener programma.

Van de hoofdklassers in het gebied van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl komt zaterdag alleen SteDoCo in actie. De uitbeurt bij hekkensluiter Nivo Sparta moet drie punten opleveren. Punten die SteDoCo goed kan gebruiken, want de debutant is nog niet zover dat het zich al veilig kan wanen.

Alblasserdam-De Zwerver
In de 1e klasse C springt de derby Alblasserdam-De Zwerver eruit. Ook voor deze clubs is de rode streep nog niet volledig uit het zicht. Met name Alblasserdam worstelt met de vorm. Zal De Zwerver hiervan kunnen profiteren?
Drechtstreek speelt in Nieuwendijk tegen Altena, dat manhaftig probeert aan directe degradatie te ontsnappen. De Papendrechters zijn dus gewaarschuwd.

Niet eenvoudig
Voor tweedeklasser sv Meerkerk staat het Paasweekend in het teken van de tweede periodetitel. Twee keer winnen en deelname aan de nacompetitie is binnen. Maar zo eenvoudig zal dat niet zijn. Zaterdag komt Hardinxveld naar 't Hoog, een ploeg die Meerkerk op de ranglijst kan passeren. Er ligt dus een mooie streekontmoeting in het verschiet.

Ameide wacht de op papier zware uitbeurt tegen WNC, dat dit seizoen al tien keer gelijkspeelde.

Vrijuit
Met acht punten voorsprong op de nummer 11 is voor De Alblas de spanning in 3C eraf. De ploeg van William Rijsdijk kan dus vrijuit spelen tegen Papendrecht, dat de promotiekansen gaaf zal willen houden. Is De Alblas tot een verrassing in staat? @RVoetbal wil dat wel eens zien en doet 'live' verslag via Twitter.

Schelluinen hikt nog altijd tegen de eerste overwinning aan. Maar of het tegen Groot-Ammers zover zal komen? De geelzwarten spreken dan wel niet openlijk over de nacompetitie, maar ondanks de nederlaag tegen VVAC is die kans er nog steeds. En dus zal Groot-Ammers de winnende lijn weer willen oppakken. @RVoetbal is erbij om te kijken of dat lukt.

VVAC is na de winterstop volledig in de winning mood geraakt, maar lijkt tegen EBOH twee sterkhouders op centrale posities door blessures te moeten missen. Het wordt puzzelen voor trainer Van Bavel hoe dit in te vullen, maar stress zal hij er niet van hebben, want zijn ploeg presteert dit seizoen hoe dan ook boven verwachting.

Drieluik
Vierdeklasser ASV Arkel is aan een zwaar drieluik bezig. De start was belabberd (0-1 nederlaag tegen Peursum), waardoor de druk er tegen koploper ZBC'97 vol op staat. Niet verliezen lijkt voor ZBC'97 al voldoende voor het kampioenschap, zeker gezien het resterende programma. Arkel zal er voor willen waken aan het einde van de rit met lege handen te staan.

Noordeloos wil winnen van Raptim. In dat geval wordt het voor beide ploegen stuivertje wisselen op de ranglijst.

Kraker
Alblasserdam krijgt op Tweede Paasdag Roda Boys Bommelerwaard op bezoek. Roda Boys is de nummer 11 (nacompetitie), zodat het voor Alblasserdam zaak is niet de bietenbrug op te gaan.

Sv Meerkerk speelt thuis tegen Leerdam Sport'55. Een kraker die, afhankelijk van de resultaten van zaterdag, wel eens rechtstreeks om de tweede periodetitel kan gaan. @RVoetbal doet verslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden