Staken Ameide-Leerdam Sport'55 in onderzoek

Nieuws 9 keer gelezen

AMEIDE/LEERDAM - De tuchtcommissie van de KNVB neemt het staken van de competitiewedstrijd Ameide-Leerdam Sport'55 in onderzoek. Complicerende factor is dat er nauwelijks ooggetuigen zijn van het incident dat de aanleiding was van het voortijdig beëindigen van het duel.

In de 50-ste minuut zou Artheu de Wit met een vuistslag in zijn nek zijn geveld door Leerdam Sport-spits Ray Kant. De bal was op dat moment niet in de buurt, waardoor slechts weinigen het incident hebben waargenomen.

De Wit lag tien minuten groggy op het veld, was ook zondag nog duizelig en misselijk en hield er een lichte hersenschudding aan over.

Intern
Bij Leerdam Sport'55 beroepen ze zich erop 'dat niemand iets heeft gezien'. Ook de scheidsrechter niet. Trainer Pim van Dam had gisteravond een gesprek met Ray Kant. Over de uitkomst hiervan zijn geen mededeling gedaan. "Wij lossen dit intern op", zegt Van Dam vanmorgen in het AD.

Bij de KNVB zijn inmiddels enkele verklaringen binnengekomen. Een uitspraak wordt op z'n vroegst pas in de loop van volgende week verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden