Trainer Arjen Dekkers opgestapt bij Giessen

Nieuws 12 keer gelezen

GIESSEN - Trainer Arjen Dekkers heeft donderdagavond per direct afscheid genomen van zaterdagvierdeklasser Giessen.

Zaterdag bij de wedstrijd tegen Brakel zaten Dick Lievaart en Tom Loef op de bank. Komende week oriënteert het bestuur zich op wie tijdelijk de honneurs zou kunnen waarnemen.

Klaar mee
“Ik was er klaar mee”, verklaart Arjen Dekkers. "Er is gewoon te veel gebeurd. Ik kan nu wel dingen gaan roepen, maar dan ga ik andere mensen beschadigen en dat wil ik absoluut niet. Ik ben in goede vriendschap weggegaan”, aldus de trainer uit Sprang Capelle.

Motivatie
Als reden geeft hij op: “Ik ben zelf een winnaar en een gedeelte van de spelersgroep denkt daar anders over. Ik wil altijd alles uit de groep en de spelers halen. Er zijn een aantal spelers, die niet op mijn lijn zitten. Derde of vierde klasse maakt ze niet zoveel uit. Er telt voor mij maar één ding. Als we ergens voor gaan, doen we dat met z’n allen. Ik heb ze donderdagavond nog eens bij elkaar geroepen en ben het gesprek met ze aangegaan. Daaruit heb ik mijn conclusie getrokken.”

Vierde seizoen
Trainer Arjen Dekkers was aan zijn vierde seizoen bezig bij Giessen. “Ik heb een mooie tijd gehad en het eind is gewoon jammer. Het is echt met pijn in het hart. Maar ik ben nu eenmaal een winnaar en wil altijd winnen ten koste van alles. Op dit moment is dat niet haalbaar. Dan moet ik weggaan. Vier jaar is niet te lang. Ik heb vorig jaar met mijn volle verstand bijgetekend. Daar hebben we goede gesprekken over gehad. Zelfs een vijfde jaar zou niet te lang zijn geweest. Als je met elkaar functioneert, maakt de tijd niet uit.”

Komend seizoen
Komend seizoen is de 38-jarige Arjen Dekkers trainer bij Zuilichem. “Dat ik volgend seizoen naar Zuilichem ga heeft met deze situatie niks te maken”, zegt hij. “Zuilichem begint voor mij pas vanaf juli. Dan starten we met elkaar en is Zuilichem mijn ding. Dan ga ik daar mijn uiterste best doen.”

“Nu hoop ik gewoon dat Giessen de nacompetitie gaat halen”, besluit Arjen Dekkers. “Dat ze promoveren. Dat zou ik heel mooi vinden.”

Reacties vanuit het bestuur
Voorzitter Ben Bakker heeft Arjan Dekkers niet meer gesproken. “Hij heeft aangegeven dat hij een stuk motivatie mist van twee kanten. Dat is blijkbaar voor hem aanleiding geweest er een punt achter te zetten”, aldus de voorzitter. Bestuurslid technische zaken Edwin Alderliesten betreurt het vertrek van de trainer. “We hebben altijd prettig samengewerkt en betreuren het dat het zo is gegaan. Donderdagavond zijn we geconfronteerd met deze situatie en dat vinden we jammer. Hij is niet voor niets bijna vier jaar bij Giessen geweest. De trainer heeft zijn redenen gehad om te stoppen. Daar blijf ik verder buiten. Wat ik zie is dat we met deze spelersgroep samen verder gaan om te proberen het maximale er uit te halen.”
Het bestuur is zich aan het beraden wie de honneurs waar gaat nemen tot het einde van het seizoen, geeft het bestuurslid technische zaken aan. Voor volgend seizoen heeft Giessen al Ron Laros aangetrokken als trainer.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 4 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 4 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 11 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 12 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44