Grote sportieve belangen bij Arkel-Peursum

Nieuws 16 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Een harde oostenwind en slechts een graad of drie. Ook zaterdag 23 maart zal de Alblasserwaardse voetballiefhebber de kou moeten trotseren. Maar er zijn wedstrijden genoeg om, zeker op papier, warm van te worden.

Het einde van de competitie nadert en dus neemt de spanning toe, ook in het gebied van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland lijkt het doek nu toch echt gevallen. De groenwitten zullen zich dan ook niet al te veel illusies maken over de uitontmoeting met koploper Excelsior Maassluis, dat zich geen puntverlies meer kan veroorloven.

Hoofdklassedebutant SteDoCo heeft het linkerrijtje in zicht. Als de Hoornaarse ploeg van Smitshoek wint, is het zelfs al zover.

Weggezakt
Na een puike competitiestart is eersteklasser Alblasserdam weggezakt naar de middenmoot. Het gat naar de gevarenzone is vooralsnog groot genoeg, helemaal in de wetenschap dat hekkensluiter Terneuzense Boys op bezoek komt. Die pot moet 'gewoon' door Alblasserdam gewonnen worden.
Met het wisselvallige Drechtstreek weet je het dit seizoen maar nooit. Een verrassing tegen Oranje Wit zou zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren.

De wedstrijden die gewonnen moesten worden, kwamen eraan, zei De Zwerver-trainer Arie Schep een paar weken geleden al. De Kinderdijkers voegden de daad bij het woord en wij verwachten dat ze dat zaterdag op eigen veld ook tegen GPC Vlissingen zullen doen.

Soeverein
Na de uitglijder tegen GDC wacht tweedeklasser sv Meerkerk een schone taak: kijken of het de trotse koploper Rijsoord de eerste nederlaag kan toebrengen. Dat zal niet meevallen, want Rijsoord leidt soeverein. Maar voor Meerkerk valt er ook wat (nacompetitie) te halen, dus wie weet. Ameide ontvangt het op de tweede plaats staande en eveneens nog ongeslagen Leerdam Sport'55. Ook voor Termei dus een pittige opponent.

Derby
Een echte derby in de 3e klasse C: Groot-Ammers tegen VVAC. Twee ploegen die het ook nog eens verrassend goed doen en door als vierde te eindigen zomaar eens de nacompetitie zouden kunnen halen. En zo zijn er nog wel meer ingrediënten te verzinnen voor een leuke pot op sportpark Gelkenes. Kick-off om 15.00 uur en @RVoetbal is erbij.

De Alblas-Groote Lindt is onderin van groot belang. Bij een onverhoopte nederlaag roept De Alblas de problemen over zich af. Maar daar zullen ze zich op Souburgh vast terdege van bewust zijn. @RVoetbal doet op Twitter 'live' verslag.

Papendrecht zal de draad weer moeten oppakken na de nederlaag in de topper tegen GJS. Unitas, dat de verwachtingen maar niet kan waarmaken, lijkt hiervoor de ideale tegenstander. Hekkensluiter Schelluinen rook afgelopen zaterdag aan de eerste overwinning. Of dat tegen Tricht -de ploeg in vorm- ook het geval zal zijn, wagen wij te betwijfelen.

Cruciale weken
In de 4D-promotierace springt ditmaal de Giessenlandse derby ASV Arkel-Peursum eruit. Een overwinning zou Peursum weer stevig terugbrengen in de strijd om de tweede plaats. Arkel heeft zelfs de titel nog in het vizier en kan zich in die zin eveneens geen misstap permitteren. Het worden voor de ASV sowieso cruciale weken met na Peursum de uitbeurt tegen koploper ZBC'97 op het programma. @RVoetbal is van de partij op sportpark Schoonzigt en wil zien hoe het jonge Arkel zich houdt.

HSSC'61 zou de streekgenoten Arkel, Peursum en Streefkerk een handje kunnen helpen door ZBC'97 te verrassen. Streefkerk moet dan natuurlijk wel zelf winnen van SVS'65, maar dat mag geen probleem zijn. Bij Dubbeldam-Noordeloos en Lekvogels-Vuren zijn de sportieve belangen aanmerkelijk minder groot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 8 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 8 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 15 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00