Drie op een rij voor Nieuw-Lekkerland?

Nieuws 15 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - We zijn aanbeland op zaterdag 16 maart en de vorst zou zomaar een streep door het voetbalprogramma kunnen zetten. Zucht... Laat onverlet dat wij toch onze voorbeschouwing geven voor de clubs uit het gebied van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland gaat voor drie op een rij. Als dat lukt wordt de achterstand op nummer 12 Alexandria'66 teruggebracht tot vier punten en gloort er zowaar weer hoop de nacompetitie voor de groenwitten. @RVoetbal is er zaterdag bij op sportpark Excelsior.

Zoals we ook SteDoCo-Achilles Veen zullen bezoeken. Slaag SteDoCo erin om zonder de geschorste goalgetter Willem Looijen de nummer 10 over de knie te leggen? In dat geval mag handhaving in het resterende deel van de competitie geen probleem meer zijn.

Opgelucht
Sliedrecht-Alblasserdam is een leuk streekduel in de 1e klasse C. Grote vraag is of Sliedrecht de zorgen van de nederlaag tegen LRC en de dreigende puntenaftrek van zich af kan spelen. Een winnende daad bij GPC Vlissingen zal Drechtstreek opgelucht doen ademhalen. Een dergelijk herstel is nodig na de zeperd tegen De Zwerver, dat zelf in Almkerk een min of meer gelijkwaardige tegenstander treft.

Belangrijk
Sv Meerkerk ligt op nacompetitiekoers in 2F. GDC is een horde die te nemen moet zijn. Het uitduel tegen Wieldrecht is voor Ameide zeer belangrijk. Winst betekent de zo broodnodige lucht ten opzichte van de degradatiezone.

Whisful thinking
Derdeklasser Schelluinen wacht nog altijd op de eerste overwinning. Zal het dan op eigen veld tegen Heukelum eindelijk gaan gebeuren, of is dat whisful thinking? Papendrecht-GJS is in deze klasse de absolute topper. Als Papendrecht wint heeft het de kampioenskansen in eigen hand, maar dat geldt omgekeerd natuurlijk ook voor de huidige koploper uit Dalem. @RVoetbal gaat ook dit duel bekijken.

De Alblas kan best nog punten gebruiken, maar weet dat tegenstander Groot-Ammers naar de vierde plaats lonkt. En die kan aan het einde van de rit zomaar nacompetitie opleveren. VVAC kan in feite frank en vrij aantreden tegen Unitas, dat te laag staat voor de kwaliteit die in de selectie zit.

Oppassen
De Alblasserwaardse clubs die meedoen in de promotierace in 4D spelen allemaal een uitwedstrijd. En dus is het oppassen voor ASV Arkel (bij Lekvogels), Streefkerk (bij Vuren) en Peursum (bij Noordeloos). HSSC'61 speelt eveneens uit en treft middenmoter Dubbeldam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden