Wordt het jonge Arkel de verrassing in 4D?

Nieuws 27 keer gelezen

ALBLASSERWAARD – In de 4e klasse D kan het na de winst van Streefkerk op ZBC’97 ineens weer alle kanten op. Des te interessanter is het dat de top-4 zaterdag 9 maart tegen elkaar speelt.

Hoofdklassedebutant SteDoCo staat inmiddels op de drempel van het linkerrijtje. Om daar op korte termijn al te komen, zal gewonnen moeten worden van Excelsior Maassluis. Maar laat dat nou net de, inmiddels wankelende, koploper zijn. Is SteDoCo tot een stunt van jewelste in staat? Normaliter lijkt Excelsior M nog een maatje te groot, maar in Hoornaar groeit het zelfvertrouwen met de week, dus je weet het maar nooit.

De tweede hoofdklasser in het gebied van onze printtitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl, Nieuw-Lekkerland, behaalde afgelopen zaterdag de eerste competitiezege van het seizoen. En die smaakt naar meer. Op bezoek bij hekkensluiter Nivo Sparta, dat nog op de eerste overwinning wacht, zal Nieuw-Lekkerland ongetwijfeld weer voor een driepunter gaan.

Ontworstelen
Drechtstreek-De Zwerver is een leuk regioduel in de 1e klasse C. De Zwerver-trainer Arie Schep heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg zich de komende weken kan ontworstelen aan de gevarenzone. Dat zullen zijn manschappen dan in Papendrecht moeten laten zien, want de tijd begint te dringen.

Alblasserdam ontvangt Roda Boys, onderin één van de concurrenten van De Zwerver. Steekt Alblasserdam de buurman de helpende hand toe? Het kan zelf ook wel weer een opkikker gebruiken, dus wie weet.

Nacompetitie
Sv Meerkerk gaat in 2F voor de nacompetitie. De geelzwarten staan derde en weten tegenstander SV Capelle in hun kielzog. Meerkerk heeft het traditioneel lastig met SV Capelle, tijd om dat maar eens te doorbreken.

Hardinxveld en Ameide staan in de middenmoot, maar zullen met een schuin oog nog naar beneden kijken. Ameide zeker, want het gat met de nummer 11 bedraagt slechts drie punten. Of er voor Termei aan de Sluisweg iets te halen valt, valt te bezien. Hardinxveld is licht favoriet.

IJdele hoop?
In de achtervolging op 3C-koploper GJS mag Papendrecht geen fout maken, maar Groot-Ammers is geen kinderachtige klus. De Alblas krijgt de handen meer dan vol aan het in vorm zijnde Tricht, terwijl VVAC er op zal loeren EBOH voor de tweede keer dit seizoen te verrassen. Benieuwd welk strijdplan Cees van Bavel uit de hoge hoed tovert, want voor het geblesseerde spitsenduo Danny van der Vliet/Bart Koomans komt het duel in Dordrecht waarschijnlijk te vroeg.

Het zal de eer van Unitas te na zijn om Schelluinen aan de eerste overwinning te ‘helpen’. Maar wat zou Schelluinen die eerste driepunter graag op Molenvliet neerzetten. Gaat dat in wedstrijd 15 dan eindelijk lukken? IJdele hoop, verwachten wij, of…..?

Beste papieren
Door de winst van Streefkerk op ZBC’97 is de spanning in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse D weer helemaal terug. Het jonge ASV Arkel kan zaterdag een gouden slag slaan door de Zwijndrechtenaren eveneens pootje te lichten. In dat geval heeft Arkel tamelijk onverwacht de beste papieren. @RVoetbal is benieuwd of de ploeg van Teus Jakobs tegen deze ‘druk’ bestand zal zijn.

De nummers drie en vier treffen elkaar in Giessenburg: Peursum-Streefkerk. De belangen zijn aanzienlijk (ook de nummer 2 van de ranglijst promoveert immers rechtstreeks), dus @RVoetbal gaat bij deze semi-derby een kijkje nemen.

Lekvogels zou geen moeite mogen hebben met het nog puntloze SVS’65, HSSC’61 weet dat de uitbeurt bij GSC het predikaat ‘pittig’ heeft en Noordeloos gaat alles op alles zetten om de punten tegen Raptim in eigen huis te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 11 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44