Voor Streefkerk breken weken van de waarheid aan

Nieuws 145 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor vierdeklasser Streefkerk wordt het de komende twee weken erop of eronder, te beginnen zaterdag 2 maart thuis tegen koploper ZBC'97.

Qua weersomstandigheden lijkt het eindelijk weer eens (ook voor de clubs in het gebied van onze titels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl) een lekker voetbalweekend te worden. Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland ontvangt in eigen huis middenmoter Kloetinge. Voor de groenwitten, die zich hebben neergelegd bij degradatie, staat alleen de sportieve eer nog op het spel.

SteDoCo is opgeklommen naar de achtste plaats, maar moet nog altijd naar onderen kijken. Bij (thuis)winst op Alexandria'66 komen de kaarten opnieuw een stuk beter te liggen. SteDoCo is daartoe in staat, denken wij.

Historie
De Zwerver-Heerjansdam is in de 1e klasse C op papier een 'klassieker' tussen twee clubs met een mooie historie. Heerjansdam kijkt nog met een schuin oog naar boven, terwijl de Kinderdijkers zich juist zo snel mogelijk definitief in veiligheid willen spelen. Genoeg ingrediënten dus voor een lekkere pot op De Schans. @RVoetbal gaat het bekijken.

Alblasserdam zal op verplaatsing een hele kluif krijgen aan het op de derde plaats staande Pelikaan, terwijl bij Almkerk-Drechtstreek het krachtsverschil gezien de stand op de ranglijst niet groot zal zijn. Verliest Drechtstreek, dan wipt Almkerk over de Papendrechters heen.

Wisselvallig
Ameide-SVW is een leuk streekduel in de 2e klasse F. Hoewel Ameide achtste staat, kan het sein nog niet op groen. Een overwinning is dan ook welkom op Meihoven.
Sv Meerkerk speelt uit tegen het wisselvallige The Gunners. Wij gaan er vanuit dat de geelzwarten deze klus zullen klaren.

Titelkansen
In 3C is er volop spanning. Papendrecht heeft de titelkansen nog altijd in eigen hand, maar dan moet het natuurlijk wel winnen bij hekkensluiter Schelluinen. Onderschatting ligt op de loer. VVAC deed afgelopen zaterdag in Zwijndrecht uitstekende zaken en lijkt zich definitief veilig te kunnen spelen door ook SC Amstelwijck te elimineren.
Groot-Ammers ontvangt EBOH, dat bovenin probeert aan te klampen. Zal Ammers in staat zijn de Dordtse ambities te doorkruisen? De Alblas en Unitas hebben allebei de punten nodig en dus kan het zomaar een lekker potje worden op sportpark Souburgh.

Tweede plaats
ZBC'97 heeft de beste papieren in 4D, maar ook de nummer twee promoveert rechtstreeks. Om die plek knokken de streekgenoten ASV Arkel, Streefkerk en Peursum. Voor Streefkerk breken de weken van de waarheid aan met achtereenvolgens ZBC'97 en Peursum als tegenstanders. Zit er zaterdag een stunt in tegen de gedoodverfde kampioen? @RVoetbal wil dat zien en zal aanwezig zijn op Streveland.

Arkel krijgt GSC op bezoek, dat ook nog aspiraties heeft voor de tweede plaats. Bij een Arkelse overwinning kan daar een streep doorheen. Peursum gaat bij SVS'65 normaliter het gedeukte zelfvertrouwen opvijzelen en aan het doelsaldo werken.

Dubbeldam-Lekvogels is een echt middenmootduel, terwijl HSSC'61 streekgenoot Noordeloos op bezoek krijgt. De Heicoppers draaien tot nu toe een wat anoniem seizoen en zullen gebrand zijn op een zege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden