Laatste titelkans voor Peursum

Nieuws 31 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor zaterdag 23 februari staat het eerste volledige voetbalprogramma na de winterstop op het programma, met in de Alblasserwaard tal van interessante en belangrijke wedstrijden. Al blijft het nog even afwachten of de weersomstandigheden geheel of gedeeltelijk roet in het eten zullen gooien.

In het verschijningsgebied van onze printuitgaven Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl spelen de hoofdklassers Nieuw-Lekkerland en Stedoco tegen elkaar. Voor de groenwitten lijkt het doek na zestien wedstrijden toch echt gevallen, maar dat neemt niet weg dat ze tegen de streekgenoot uit Hoornaar 'volle bak' zullen gaan. Stedoco kan de punten zelf ook goed gebruiken en dus ligt er een leuke pot in het verschiet op sportpark Excelsior. @RVoetbal is er bij.

Kluif
De Zwerver krijgt een kluif aan titelkandidaat VVGZ, maar wellicht maakt de ontmoeting met oud-trainer Johan van der Werf onvermoede krachten los bij de Kinderdijkers.
Drechtstreek is aan een prima serie bezig, maar zal van goeden huize moeten komen deze bij Heerjansdam voort te  zetten. Alblasserdam-Oranje Wit is een middenmootduel in de 1e klasse C.

Onderschatting
Tweedeklasser Ameide zal na de noodzakelijke winst op DFC nogmaals goede zaken willen doen. Hekkensluiter Rijswijkse Boys doemt op als tegenstander. Ameide mag de Brabanders niet onderschatten.
Sv Meerkerk-Leerdam Sport'55 is ook al regionaal getint. Kunnen de geelzwarten in eigen huis voor een verrassing zorgen?

Kat in het nauw
In de titelrace met GJS kan derdeklasser Papendrecht zich tegen streekgenoot De Alblas geen puntverlies permitteren. @RVoetbal gaat kijken hoe het uitpakt op Het Slobbengors.

Schelluinen knokt door tot het bittere eind en dat is te prijzen, maar degradatie zal aan het einde van de rit onafwendbaar blijken. Al kan winst op Groot-Ammers het zelfvertrouwen een 'boost' geven. Maar of de geelzwarten dat laten gebeuren? Wij denken van niet, hoewel -om maar eens en cliché uit de kast te halen- een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

Groote Lindt-VVAC is in 3C een heus sleutelduel. Bij een Zwijndrechtse overwinning komt de strijd om de elfde plaats (nacompetitie) weer helemaal open te liggen. VVAC kan dus een getergd Groote Lindt verwachten en zal moeten laten zien de tik die Tricht uitdeelde (0-6) verwerkt te hebben.

Vergooien
Vierdeklasser Peursum moet uitkijken de titelkansen niet in dit stadium van de competitie al te vergooien. Bij een nederlaag tegen lijstaanvoerder ZBC'97 lijkt dat wel het geval. En dus zullen de roodhemden zaterdag moeten opstaan, al geeft ook de tweede plek in 4D recht op rechtstreekse promotie.
Streefkerk en Arkel completeren de top-4. Zij mogen geen fout maken respectievelijk GSC en Noordeloos en dat zal nog niet meevallen.
Lekvogels heeft in het thuisduel tegen Raptim de beste papieren en aan HSSC'61 de schone taak Vuren achter zich te houden op de ranglijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden