Voorbeschouwing Land van Heusden & Altena

Nieuws 11 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De sneeuw- en ijspret zijn voorbij. Dus kunnen de voetballers weer aan de bak. Toch zal het van de weersomstandigheden, en dan met name van de hoeveelheid regen, afhangen of er overal gevoetbald kan worden.

Kozakken Boys krijgt in de topklasse een sterke tegenstander voor de kiezen. Het hooggeplaatste FC Lisse komt op bezoek. Toch valt een overwinning niet uit te sluiten, waarmee de ‘Boys’ meteen goede zaken zouden doen.

In de hoofdklasse gaat Achilles Veen op bezoek bij RVVH, de nummer twee. Een overwinning zou een complete verrassing zijn voor de manschappen van trainer Johan van Bijsterveld, die voorlopig nog naar onderen moeten kijken.

Effectiviteit
Almkerk speelt in de eerste klasse tegen Heerjansdam. Een mooie uitdaging voor de equipe van trainer Pieter Tuns om de ploeg van trainer Philip den Haan een lesje in effectiviteit te geven. Op de ranglijst staan beide ploegen dicht bij elkaar. Bij winst gaat Almkerk over de bezoekers heen.

Rodelantaarndrager Altena speelt in Kinderdijk tegen De Zwerver. Willen de Nieuwendijkers degradatie nog afwenden, dan zullen ze toch eens een keer moeten winnen.

In de tweede klasse geldt hetzelfde voor het op het laatste plaats bivakkerende Rijswijkse Boys. Een overwinning bij het sterke Hardinxveld zit er evenwel niet in. GDC staat er iets beter voor, maar is ook nog lang niet veilig. Op bezoek komt koploper Rijsoord, dat normaal gesproken de punten meeneemt in Eethen.

Herstel
Wilhelmina’26 doet het boven verwachting onder leiding van trainer Frans van Wijk. De Wijk en Aalburgers zijn inmiddels opgerukt naar de vijfde plaats in de derde klasse. SSC’55 staat maar twee punten achter op de Wijk en Aalburgers. Dus wordt het een spannend potje op de Ebbe.

Ook Sparta’30 staat er goed voor op de derde plaats. Willen de Andelaren dat vasthouden, dan getuigt een overwinning op ASH van goede wil. Titelkandidaat Sleeuwijk morste voor de winterstop belangrijke punten. Of er van herstel sprake is, zal moeten blijken tegen het laaggeplaatste Zuilichem. Het tegenvallende NOAD’32 gaat op bezoek bij Herovina. De uitslag kan hier twee kanten opvallen. Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst.    

Kleurloos
In de vierde klasse gaat Woudrichem voor de titel. De koploper ontvangt het als vijfde geklasseerde TEC. Giessen draait een vrij kleurloze competitie. Hekkensluiter RKJVV moet wel een te nemen horde zijn.  

Zondag
HHC’09 gaat voor handhaving in de vierde klasse. Dat er zondag in Heusden drie punten bijkomen, is niet aannemelijk. Koploper Beesd is een te grote vis om binnen te hengelen.

In de vijfde klasse gaat Be Ready voor promotie. Zondag treden de Hankenaren aan tegen het gelijk op de ranglijst staande VCW. Dat wordt dus een moeilijke uitbeurt. Dussense Boys draait een vlak seizoen. Toch moet het wat hoger staande UVV’40 niet als een onoverkomelijke hindernis worden gezien op de thuisplaat in Dussen.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden