Voor Meerkerk staat in derby periode op het spel

Nieuws 38 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De hervatting van de competitie heeft meteen een kraker in petto: de Zederikderby tussen Ameide en sv Meerkerk. Extra leuk: de sportieve belangen zijn aanzienlijk.

Of er gevoetbald wordt, is gezien de regenachtige weersomstandigheden overigens nog maar de vraag. Maar uit de 'kunstgrasmaatregel' van de KNVB (zie elders op deze website) zou je voorzichtig kunnen afleiden dat de bond niet snel meer tot een algehele afgelasting zal besluiten. Afijn, dat zullen we zien in de loop van de week.

Underdog
Halverwege de competitie lijkt het doek voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland al min of meer gevallen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. In de uitbeurt bij ASWH zijn de Lekkerlanders hoe dan ook zwaar de underdog.

Stedoco staat net boven de rode streep en wil daar ook blijven. Een thuiszege op Kloetinge komt dan ook goed van pas. Die mogelijkheid is er zeker, denken wij.

Stuntje
Alblasserdam is teruggezakt naar de middenmoot van de 1e klasse C, maar lijkt sterk genoeg voor een driepunter bij het Zeeuwse GPC Vlissingen. De Zwerver kan de eigen positie verbeteren door hekkensluiter Altena vaster op de laatste plaats te drukken.

Drechtstreek aast op een stuntje tegen koploper VVGZ. Of dat lukt, gaat @RVoetbal bekijken.

Rapen gaar
Ja, en dan Ameide-sv Meerkerk in 2F. Nadere introductie overbodig. In Meerkerk waren de rapen gaar toen de thuisclub pal voor tijd via een omstreden treffer gelijk maakte. Inmiddels is de situatie gewijzigd en hebben de geelzwarten uitzicht op de tweede periodetitel. Meerkerk kan zich op Meihoven in die zin dus geen misstap veroorloven. Voor Ameide is het zaak zich te ontworstelen aan de degradatiezone. Meer dan genoeg ingrediënten dus voor een mooie derby, die 'live' te volgen zal zijn via ons Twitterkanaal @RVoetbal.

Strohalm Schelluinen
Titelkandidaat Papendrecht treedt in 3C aan tegen het wisselvallige Heukelum. In de brede middenmoot van deze klasse staan onder meer VVAC-Tricht en Groot-Ammers - SC Amstelwijck op het programma.

Regio-voetbal kiest ervoor De Alblas-Schelluinen te bezoeken. Als Schelluinen nog wil redden wat er te redden valt, zal het immers heel rap punten moeten gaan pakken. En De Alblas wil er juist voor zorgen het gat met de nummers 11 en 12 groter te maken dan het nu is. Het kan dus zomaar een alleraardigst potje worden op Souburgh.

Tweede Zederikderby
Peursum ligt in 4D op promotiekoers, maar dat biedt geen garanties tegen het niet te onderschatten GSC. Streefkerk en ASV Arkel doet eveneens volop mee om de prijzen en gaan thuis tegen respectievelijk Noordeloos en Vuren op zoek naar drie punten.

HSSC'61-Lekvogels is de tweede Zederikderby van deze zaterdag. Voor HSSC'61 zal gelden dat het sportieve revanche wil nemen voor de uitnederlaag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44