Uitwijken naar kunstgras wordt verplicht

Nieuws 283 keer gelezen

REGIO - Voetbalverenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn met ingang van 1 februari 2013 verplicht om bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (van natuurgras) met het eerste elftal (mannen) uit te wijken naar kunstgras. Dit besluit is genomen door alle KNVB-districten.

De nieuwe richtlijn is van toepassing op alle standaardcompetities van het mannenvoetbal, van de landelijke Topklasse tot en met de laagste klassen van het district.

Weersomstandigheden
Omdat de weersomstandigheden momenteel verre van ideaal zijn, met als gevolg diverse aanpassingen in de speeldagenkalenders, hebben alle districten besloten om het uitwijken naar kunstgras bij incidentele afgelastingen verplicht te stellen.

Op deze manier probeert de KNVB midweekse wedstrijden te voorkomen, de laatste twee competitieronden gelijktijdig te laten spelen en het verschil in aantal gespeelde wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk te houden.

Veiligheid
Clubs die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht om dit, met opgave van redenen, te melden bij de afdeling wedstrijdzaken van het organiserende district.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden