Frans Grondman: 'De tweede klasse is reëel’

Nieuws 15 keer gelezen

ZALTBOMMEL/EETHEN - Frans Grondman stapt volgend seizoen blanco in bij GDC. “Ik ben benieuwd naar het spelersmateriaal dat ik tot mijn beschikking heb.”

De overstap naar GDC bracht bij zijn huidige club IJFC de nodige verbazing teweeg. Spelers van de IJsselsteinse tweedeklasser hadden nog nooit van Eethen gehoord, maar Frans Grondman had zich goed laten voorlichten. Onder meer door zijn schoonzoons Davey Brothwell en Frenk Schaap, beiden spelers van hoofdklasser Nivo Sparta uit Zaltbommel, de woonplaats van de trainer.

Streekfunctie
“Iedereen die ik sprak schetste een buitengewoon positief beeld van GDC. Het is een club met een streekfunctie. Toen ik op de clubsite zag dat de accommodatie aanzienlijk verbeterd is en dat GDC tegenwoordig een kunsgrasveld heeft, heb ik besloten om te solliciteren.”

De klik met voorzitter Henk van der Stelt en de rest van het GDC-bestuur was er vrijwel meteen. “Ik merkte dat er een gemoedelijke sfeer hing en dat de bestuursleden elkaar goed aanvoelen. Dan weet je dat het goed zit.”

Gymleraar
Ook Van der Stelt was positief over het gesprek met Grondman en beschreef de Bommelaar eerder deze maand als iemand die vanuit zijn werk jonge spelers goed aanvoelt. “Natuurlijk weet ik wat er binnen die leeftijdsgroep speelt. Ik werk iedere dag met jongeren tussen de 12 en 18 jaar”, vertelt Grondman, die gymleraar is op het Heerenlanden College in Leerdam.

“Tegen de leerlingen zeg ik wel eens dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan sport. Voor hen ben ik meer een soort begeleider. Op het voetbalveld kan ik juist als sportman mijn ei kwijt. Dan is er niks erger dan een gemiste penalty.”

Huisstijl
Grondman kijkt uit naar zijn overgang naar de Eethense club. Hij is klaar om nieuwe mensen te ontmoeten en bij GDC ‘hopelijk iets moois neer te zetten’. “Omdat je in december zo’n keuze maakt, heb ik nog geen wedstrijd van het eerste kunnen zien. Ik ben erg benieuwd naar het spelersmateriaal dat ik tot mijn beschikking krijg.”

Daarom kan de voormalig trainer van Nivo Sparta, RKDVC en LRC nog niet teveel zeggen over zijn speelwijze. Wel wil hij kwijt dat hij zijn spelers niet iedere zaterdag in een andere formatie laat aantreden. “Ik hanteer één huisstijl en die wil ik samen met de jongens perfectioneren. Als zij mee gaan denken en mee gaan praten over de tactiek, dan ben ik in m’n element.”

Wat de doelstelling betreft is Grondman helder. “Mocht GDC volgend seizoen weer in de tweede klasse spelen, dan gaan we er alles aan doen om daar in te blijven. Mocht de ploeg degraderen, dan wil ik zo snel mogelijk weer terug. De tweede klasse is een reëel streven, zeker gezien hoe GDC het nu doet.”

Polonaise
In Eethen krijgt Grondman na de zomer te maken met de erfenis van Michel de Raad en misschien nog wel meer met die van diens voorganger Jan van Grinsven. “Ik ben een makkelijk toegankelijk persoon”, zegt de oefenmeester.

“Ik hou wel van dollen en gek doen en ik blijf na de wedstrijd altijd voor een biertje. Mocht de club omhoog zitten met een scheidsrechter dan wil ik wel een wedstrijdje fluiten, leuk zelfs, en voor de jeugd wil ik ook best een keer Sinterklaas spelen of een demotraininkje geven. Maar ik loop niet voorop in de polonaise, hoor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden