Coen Burg: ‘Wonderen zijn de wereld niet uit’

Nieuws 6 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta weigert zich neer te leggen bij directe degradatie uit de hoofdklasse. De rodelantaarndrager gaat zaterdag bij RVVH op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Het zal een hele klus worden om de Zaltbommelse hoofdklasser van de laatste of voorlaatste plek te krijgen, maar trainer Coen Burg heeft de hoop nog niet opgegeven.

“We hebben zaterdag en dinsdag zeer scherp getraind en staan er voor mijn gevoel goed voor. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, we streven er nog steeds naar om twee ploegen onder ons te houden en aan directe degradatie te ontsnappen. We willen met opgeheven hoofd van het veld stappen,” aldus de trainer die bezig is aan zijn laatste maanden in Zaltbommel.

Analyse
Komende weken neemt technisch verantwoordelijke Bert Ruijsch samen met de nieuwe trainer Roland Schuermans de selectie onder de loep. Beiden zullen onafhankelijk van elkaar een analyse maken van het eerste, tweede en de A- en B-jeugd van Nivo Sparta. Vervolgens willen ze toewerken naar de samenstelling van een nieuwe spelersgroep.

In de voorbije winterstop zijn er geen spelerscontracten verlengd op opgezegd, aldus Ruijsch. “We wilden eerst de technische staf rond hebben. Dat is gelukt.”

Schorsing
Het is dit seizoen voor het eerst dat Nivo Sparta het opneemt tegen RVVH. De geschorste Stephan Netten en aanvoerder Bjorn Jongste zijn er zaterdag op het veld van de Ridderkerkse topploeg in de hoofdklasse niet bij. RVVH bezet op zeven punten afstand van koploper Excelsior Maassluis de derde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden