Arjan de Vries wil met Heukelum stapje hogerop

Nieuws 16 keer gelezen

HEUKELUM - Arjan de Vries is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Heukelum. Hij volgt dan Ron Laros op, die na één jaar vertrekt naar Giessen.

Net voor de jaarwisseling bereikten De Vries en het bestuur van Heukelum overeenstemming over een contract voor volgend seizoen. Arjan de Vries is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Sleeuwijk, een functie die hij eerder al bekleedde bij Almkerk.

Taal van de jeugd
Uit 26 kandidaten kwam De Vries naar boven als de juiste man om de jonge groep te leiden, volgens Dimitri Oudshoorn, bestuurslid technische zaken. “We waren op zoek naar een trainer die de taal van de jeugd spreekt. Ons eerste en tweede elftal hebben een gemiddelde leeftijd van zo’n 21 jaar, erg jong dus. Met gasten van die leeftijd communiceer je tegenwoordig anders dan twintig jaar geleden.”

Dorpsclub
De jonge spelersgroep was voor De Vries zelf één van de redenen om bij Heukelum te solliciteren. “Uiteraard heb je ook routine nodig, maar een jonge groep kun je nog vormen naar jouw inzicht”, vertelt de oefenmeester. “Daarnaast speelde ook het dorpse karakter van de club mee. Dat is vergelijkbaar met Sleeuwijk en Almkerk en daar voel ik me prettig bij.”

Ook de ambities van club en trainer komen overeen. “Als je een aantal jaar een stabiele derdeklasser bent, wil je een stapje hogerop. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren.”

De Vries krijgt hierbij assistentie van oud-spits Vincent den Adel (naast voormalig speler van Heukelum ook ex-LRC en Achilles Veen), die sinds kort ook onder de huidige trainer Laros de rol van assistent op zich neemt. “Dat kan een vruchtbare samenwerking worden. Vincent heeft op hoog niveau gespeeld en kent Heukelum van binnenuit”, zegt De Vries. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden