Joost Verberk houdt dubbel gevoel over aan PCC

Nieuws 15 keer gelezen

GORINCHEM – Voor de tweede keer op rij won Joost Verberk met Unitas de Champions Cup. Toch was de doelman van de zaterdagafdeling na afloop van de prijsuitreiking enigszins teleurgesteld.

“Ik heb een heerlijk toernooi gespeeld. Andere jaren had ik weleens een mindere dag, maar nu presteerde ik vrij constant en -niet te vergeten- met hele belangrijke reddingen. Ook vanavond in de finale tegen Leerdam Sport. Ik had daarom gehoopt om keeper van het toernooi te worden. Natuurlijk is eerste worden met je team het belangrijkst, maar...”, aldus Verberk, de zoenen van zijn moeder in ontvangst nemend.

“Joost was de beste keeper, geen twijfel mogelijk”, was mevrouw Verberk duidelijk in haar mening.

Compact
Ook ploegmaat Jamy Goemaat was het met de familie Verberk eens. “Joost heeft niet alleen in de finale, maar ook in de halve- en kwartfinale geweldig staan keepen. Hij heeft ons tegen moeilijke ploegen op de been gehouden. Kozakken Boys en Hardinxveld voetbalden heel compact en hielden het veld klein. Vanavond startten we ook niet goed, maar uiteindelijk herpakten we ons en zijn we de terechte winnaar.”

Het toernooi ging de laatste man van de Gorcumers letterlijk in de benen zitten. “Al in de poulefase kreeg ik last van mijn bovenbeen en daar kwam nog een tik in de halve finale tegen GJS bij. Af en toe moest ik in het veld even strekken om fit te blijven”, aldus een genietende Goemaat.

Moeizaam
Aanvoerder Mohamed Boukrouche was leeg gespeeld.

“Pfff, het ging dit jaar uiterst moeizaam. We speelden met een heel ander team, maar gelukkig wel met Jamy. Sinds dit seizoen speelt hij met mij bij Kawin in Vianen en heeft hij flinke stappen vooruit gemaakt. Jamy is zodoende een zekerheidje. Voorin was het wennen zonder Christian Perrier. Die mis je sowieso, onze jonkies kunnen de bal nog niet zo lang vasthouden. Maar aan de andere kant hebben we minder goals gemaakt, maar toch de Cup gewonnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden