Unitas in dying seconds naar halve finale

Nieuws 8 keer gelezen

GORINCHEM - Titelverdediger Unitas, Leerdam Sport'55, GJS en Kozakken Boys hebben zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup.

Niet alle kwartfinales waren voetbaltechnisch even goed, maar de spanning vergoedde veel zo niet alles in de volgepakte Oosterbliek. Tot tweemaal toe viel de beslissing pas in de sudden death.

Zinderende partij
Topfavoriet Unitas had het in een zinderende partij knap lastig tegen een goed georganiseerd spelend Hardinxveld, dat zeker in de eerste helft de beste kansen kreeg. Joost Verberk stond onder de Gorinchemse lat echter sterk te keepen.

Hardinxveld kwam in de tweede helft door Joran Schröder op voorsprong, maar Unitas sleepte er toch nog een verlenging uit. Nadat doelman Verberk met geel naar de kant moest, kwam Hardinxveld met een man meer te staan. De tweedeklasser buitte die situatie niet uit en kreeg werkelijk in de dying seconds de golden goal van Zeki Laaiti -zijn tweede van de avond- om de oren (2-1).

Dirigent
Naast Unitas meldt Leerdam Sport'55 zich meer en meer als tweede kanshebber. Met uitblinker Achraf Chentouf als dirigent werd Sleeuwijk naar een 3-1 nederlaag gespeeld. Het werd in de tweede helft nog wel spannend, maar Chentouf zelf loodste zijn ploeg in veilige haven.

“Met het zelfvertrouwen zat het bij ons wel goed. Maar in de eerste helft lukte het niet. Leerdam Sport heeft een sterk team, met veel combinatiespel en vooral lopende spelers. Dat lieten we ze te veel doen en daarom keken we in de rust tegen een verdiende 0-2 achterstand aan”, aldus Sleeuwijk-topscorer Josbert Wemmenhove, die in die fase van de strijd zijn maatje Chamith van Vuuren met een niet al te slimme tweede gele kaart op de bank zag belanden.

In deel twee kwamen de Sleeuwijkers terug tot 2-1 en het meegereisde legioen liet zich nadrukkelijker horen. “We konden ze toen wel vastzetten. Maar in een alles of niets poging counterde Leerdam Sport naar de overwinning.”

Funest
Coach Erik Pruijssen baalde eventjes. “Bij die tweede gele kaart was er geen sprake van een overtreding door Chamith. Natuurlijk maakte hij twee overtredingen in korte tijd, maar een optelsom bestaat niet in de voetballerij. Funest, want hierdoor kwamen we met een man minder te staan."

"Ik moet wel zo eerlijk zijn dat onze tegenstander van vanavond beter was dan onze tegenstanders in de voorronde. Maar we mogen trots zijn op ons cluppie. We hebben een zware poulefase overleefd. Verder staan de B-junioren in de halve finale en hebben de D'tjes goed gepresteerd. We nemen er een biertje op en concentreren ons weer op de competitie. Met een periodetitel is het eerste doel bereikt, kijken hoever we kunnen komen.”

Tweemaal rood
GJS miste drie spelers die inmiddels op het trainingskamp in Spanje verblijven, maar verraste niettemin Heukelum. Zonder GJS tekort te willen doen, had Heukelum de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. "We lieten veel te veel kansen onbenut", legde captain Sil van Putten de vinger op de zere plek. En het moet gezegd: Mathijs de Groot (GJS) keepte een wereldpartij.

Ynzo Calor en Jeffrey Scheffers waren -op buitengewoon fraaie wijze- de Dalemse doelpuntenmakers, nadat Gerard de Gram de score had geopend. In de slotfase gebeurde er van alles. Heukelum incasseerde twee rode kaarten (Saïd Yaouane en Lars van Honk) en toen was het pleit definitief beslecht (2-1).

Staart
Ook Sliedrecht leverde net als GJS, om dezelfde reden, kwaliteit in. De verliezend finalist van vorig jaar kwam toch met 2-0 voor, maar het venijn zat 'm in de staart. Dit na een overigens niet al te beste wedstrijd. Kozakken Boys kwam in de slotfase terug tot 2-2 en in de sudden death schoot Dylan van der Pluym de Werkendammers naar de halve eindstrijd.

HALVE FINALES VRIJDAG 4 JANUARI
21.00 uur, Unitas-GJS
22.15 uur, Leerdam Sport'55-Kozakken Boys

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden