Niet Almkerk maar Sliedrecht door in PCC

Nieuws 6 keer gelezen

GORINCHEM - Leerdam Sport'55, Hardinxveld, Sliedrecht en Kozakken Boys completeren het veld van kwartfinalisten in het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup.

Op de laatste speelavond van de poulefase moesten nog de nodige beslissingen vallen. Almkerk werd het voornaamste kind van de rekening. De Brabantse eersteklasser mocht dan z'n eerste twee duels gewonnen hebben, de 7-4 nederlaag tegen Sliedrecht betekende alsnog uitschakeling. Hardinxveld en Kozakken Boys ging als de twee beste nummers twee door.

Slotseconden
Sv Meerkerk en Schelluinen moesten allebei met ruime cijfers winnen om nog aanspraak te maken op de laatste acht. Een onmogelijke opgave, zo bleek. Net als eerder in de derby tegen Ameide pakte sv Meerkerk in de slotseconden de winst. Captain Youri van Blanken maakte de beslissende treffer (2-1).

Leerdam Sport'55 haalde uit tegen SV Noordeloos: 8-0. Joël Papilaja en Eloys Tapirima scoorden beiden tweemaal.

Rood
Hardinxveld wist dat het met minimaal zeven goals verschil van Vuren moest winnen om groepswinnaar te worden. Overigens volstond een zege, met welke cijfers dan ook, om als nummer twee door te gaan. Hardinxveld finishte met de hakken over de sloot: 5-4.

Vuren toonde zich veerkrachtig, counterde effectief en maakte de wedstrijd na een 4-1 achterstand weer spannend. Sjoerd Ooms (Hardinxveld) kreeg binnen tien seconden tweemaal geel voor commentaar op de leiding en mist hierdoor vanwege een schorsing uitgerekend de kwartfinale tegen zijn vorige club Unitas.

Doelsaldo
Sliedrecht-Almkerk was een spannend potje. Inzet: Sliedrecht moest met twee doelpunten verschil winnen om Almkerk voor te blijven. Dat lukte, maar niet zonder slag of stoot: 7-4. Roy Leeuwestein en Anthony Malawauw namen Sliedrecht met beiden twee goals bij de hand. Gerben Vos tekende voor twee van de Almkerk-treffers.

Het verrassende HSSC'61 had ook nog uitzicht op de kwartfinales, maar de 5-4 overwinning op ASV Arkel was te weinig. Sliedrecht, Almkerk en HSSC'61 eindigden in deze poule op zes punten, waarna het doelsaldo van Sliedrecht doorslaggevend bleek.

SV Noordeloos en ASV Arkel werden laatste in respectievelijk poule E en poule F en zijn er (dus) volgend jaar, conform het nieuwe reglement, niet bij.

PROGRAMMA KWARTFINALES DONDERDAG 3 JANUARI
19.00 uur, Unitas - Hardinxveld
19.55 uur, Leerdam Sport'55 - Sleeuwijk
20.50 uur, Heukelum - GJS
21.45 uur, Sliedrecht - Kozakken Boys

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 46 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden