Stedoco en Virgil Breetveld waren er snel uit

Nieuws 4 keer gelezen

HOORNAAR - Virgil Breetveld is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zaterdaghoofdklasser Stedoco.

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jan den Hartog is uiterst gelukkig met de nieuwe trainer.

“Onze TC heeft nogal wat relaties in de voetbalwereld en heeft Virgil benaderd. Gesprekken met andere kandidaten zijn niet gevoerd. Het klikte meteen met deze sociaal bewogen en in de omgang zeer prettige man”, aldus Den Hartog.

“Ik durf te zeggen dat Virgil voldoet aan ons profiel. Hij werkt in Zuid I en woont aan de rand van ons verzorgingsgebied, zijnde het oostelijk gedeelte van de regio Zuid-Holland Zuid. En niet onbelangrijk, hij weet van de hoed en de rand op het gebied van het betaald voetbal. Voor Stedoco een nieuwe ontwikkeling.”

Nieuwe uitdaging
 “Ik vind het heel prettig om op dit niveau te mogen werken. Wieldrecht is een fantastische club en ik kon zo bijtekenen. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en toen hoofdklasser Stedoco interesse toonde, hadden we zo een deal", zegt Virgil Breetveld. 

"Ik ken de club uit de begintijd van mijn trainerscarrière (Breetveld begon tien jaar geleden bij SC Reeland - TS), toen bestuurslid Johan van der Werken zelf nog speelde. Wel grappig”, lacht de geboren Rotterdammer.

Stabiele hoofdklasser
Over de doelstellingen van de club is niet gesproken.

“Dat is op dit moment ook moeilijk aan te geven. Als Stedoco hoofdklasser blijft, zijn de ambities anders dan wanneer degradatie naar de eerste klasse volgt. Ik hoop het niet en ga er eigenlijk ook niet van uit. Op langere termijn wil de vereniging een stabiele hoofdklasser worden en door iets breder te kijken dan alleen eigen jongens of de regio, moet dat lukken”, aldus de ambitieuze trainer, die volgend seizoen assistent wil blijven aan de Krommendijk en zich in 2014 hoopt te kunnen aanmelden voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden