John Vink: 'Balans bij mij wel positief'

Nieuws 9 keer gelezen

HOORNAAR – Het voetbalhuwelijk tussen debutant-hoofdklasser Stedoco en oefenmeester John Vink duurt slechts één seizoen. In juni 2013 scheiden de wegen.

“Ik had de samenwerking wel willen verlengen, maar ik hoefde die keuze niet te maken. De club was niet overtuigd genoeg om met mij door te gaan en dat is wel belangrijk. Want verlengen zou betekenen nog anderhalfjaar met elkaar samenwerken”, reageert John Vink op zijn gedwongen afscheid.

“Ook ik heb het afgelopen halfjaar geëvalueerd, bij mij sloeg de balans wel de positieve kant op. Bij de club niet.”

Klikken
Stedoco-bestuurslid voetbalzaken Jan den Hartog legt desgevraagd uit: “In december worden de bij ons gebruikelijke jaarcontracten geëvalueerd. Alle facetten zijn door diverse disciplines in onze organisatie bekeken en uiteindelijk zijn we met z’n allen tot de beslissing gekomen om het contract met John niet te verlengen. Een prima vent overigens, die met de spelersgroep het seizoen gaat afmaken. Het moet 300% klikken en dat deed het niet. Meer wil ik er niet over zeggen en zo spannend is het nu ook weer niet.”

Regionale uitstraling
Met het vinden van een opvolger is Stedoco al druk doende. “We gebruiken het bestaande profiel en zoeken een jonge en moderne trainer. Streekgericht ook, zoals Stedoco wil zijn. Een club met regionale uitstraling. Bij de club beseffen we wel dat hoe hoger je komt te voetballen, hoe lastiger het wordt om een geschikte trainer te vinden. Maar we hebben goede hoop."

"Nog voor de beslissing om niet verder te gaan met John hadden zich al zes kandidaten gemeld en dat aantal is inmiddels gegroeid. We willen op korte termijn, zeker richting onze spelersgroep, helderheid geven. De eerste gesprekken vinden voor de kerstdagen plaats. Misschien kunnen we voor de nieuwjaarsreceptie de naam van onze nieuwe trainer bekendmaken”, aldus Den Hartog.

Alblasserwaard
John Vink moet zelf op zoek naar een nieuwe ploeg. “Dat ga ik zeker doen, ik sta open voor een nieuwe club. De Alblasserwaard trekt mij. Het voetbal leeft hier. Na onze Rijnmond-bekerwedstrijd tegen ASWH afgelopen zaterdag werd al heel snel naar tweets gezocht voor tussenstanden van andere verenigingen. Men kijkt dus zeker niet alleen naar de eigen klasse.”

Minimaal zes punten
Ook de vertrouwde Utrechtse regio is bij Vink in beeld. “Zeker, maar ook de omgeving van Amsterdam of Amersfoort, waar ik werk, is een optie."

"Eerst het seizoen met Stedoco goed afmaken. De komende wedstrijden in januari zijn belangrijk. Na het trainingskamp in Spanje, waar we vrij pittig aan de slag gaan, wacht ons Zwaluwen, ASWH en Nieuw-Lekkerland. Dat moeten minimaal zes punten zijn en misschien wel zeven. Als we die halen zijn we spekkoper. In het huidige linkerrijtje staan heel goede ploegen, maar van de overige tegenstanders kunnen en moeten we punten pakken.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden