‘Met Schaap stabiliseren we Roda Boys’

Nieuws 154 keer gelezen

AALST - Roda Boys verlengde donderdag het contract met trainer Gerrie Schaap en deed dat met een schuin oog naar de middellange termijn. “De resultaten zullen vanzelf komen.”

Voorzitter Remco Siereveld prikt door de huidige slechte notering op de ranglijst en gaat voorbij aan de waan van de dag. Roda Boys staat op een teleurstellende elfde plek in de 1e klasse C en zette slechts vier van de twaalf competitieduels in winst om. Dat zou voor menig club aanleiding zijn om de bezem door de technische staf te halen, maar Siereveld kijkt naar ‘het proces’ – en (nog) niet naar de resultaten.

“Het is verleidelijk om alleen daarnaar te kijken, maar Gerrie is een goede trainer. We hebben de voorbije maanden geanalyseerd en geëvalueerd en zijn tot de slotsom gekomen dat er nog steeds progressie zichtbaar is en sprake is van een opbouw in teamverband. In wedstrijd A spelen we bijvoorbeeld de eerste vijftien minuten heel goed, daarna zakken we in. In de volgende wedstrijd spelen we de eerste twintig minuten heel goed en krijgen we pas daarna een mindere fase. Die progressie neemt stap voor stap toe.”

Niet afrekenen
De ambities voor dit en volgend seizoen blijven onverminderd staan.

Siereveld: “Roda Boys is een ploeg die wil meedoen om de prijzen. Dat zal dit seizoen een hele uitdaging worden, dat besef ik ook wel, maar we gaan een trainer niet afrekenen op de eerste vier maanden. Wij kijken verder. Naar de komende twee, drie seizoenen. Dat betekent dat we een trainer nodig hebben die als een stabiele factor kan gaan opbouwen. Door het contract met Schaap te verlengen, zetten we een stap op weg naar het stabiliseren van het team. Dan kunnen de prijzen op den duur niet uitblijven.”

Schaap werd afgelopen zomer tamelijk laat aangesteld als trainer van de eersteklasser uit Aalst. Hij volgde Miquel van den Dungen op. Eerder in het voorjaar was Schaap met de nodige commotie op non-actief gesteld als trainer van Nivo Sparta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33