Jan Kroos volgt Jan Verveer op bij Ameide

Nieuws 10 keer gelezen

AMEIDE – Tweedeklasser Ameide heeft binnen enkele weken een opvolger weten te strikken voor de na drie seizoenen vertrekkende Jan Verveer. Jan Kroos, die afgelopen seizoen met Drechtstreek naar de eerste klasse promoveerde, wordt met ingang van augustus 2013 de nieuwe technische man op sportpark Meihoven.

De oud-voetballer van Zwijndrecht zondag heeft op dit moment, bewust, geen vereniging.

“Ik volg de cursus Trainer-Coach 1 en daar wil ik mij volledig op focussen. De lessen kosten veel tijd en ook mijn stage bij collega Jasper de Muijnck van hoofdklasser XerxesDZB vraagt veel aandacht. Bovendien heb ik een drukke baan in de makelaardij”, aldus Kroos, die eerder ook hoofdtrainer was bij Bolnes, Groot-Ammers, Hardinxveld en Pelikaan.

Stabiele club
Kroos en Ameide waren er zo uit. “Ik heb een zeer goed gesprek gehad. Na een halfuurtje was voor mij en het bestuur van Ameide alles duidelijk. Ameide is een mooie stabiele club met een goede accommodatie en een dito organisatie. De lijntjes zijn kort, dat was mijn na die 30 minuten wel duidelijk. Maar dat wist ik ook wel uit het verleden, ik ken Ameide van mijn vorige clubs. Ik hoop wel dat ze tweedeklasser blijven.”

Zeventien sollicitanten
Voorzitter Bas Rikkers bevestigt de visie van zijn nieuwe trainer.

“We hadden maar liefst zeventien sollicitanten. Drie, vier trainers sprongen eruit. Samen met bestuurslid technische zaken Arie de Kruijk, die van mij de eindbeslissing mag nemen, hebben we gekozen voor Jan Kroos. Uiteraard na het horen van een paar selectiespelers, waaronder de aanvoerder. Zo doen we dat al jaren. Met het aanstellen van Peter den Engelsman, Peter de Vaal en Jan Verveer hebben we dezelfde procedure gevolgd en dat is ook altijd vrij goed gegaan. Je weet het natuurlijk nooit. Maar met Jan Kroos klikte het direct en hadden we niet meer dan een halfuurtje nodig”, lacht de inmiddels als voorzitter door de wol geverfde Rikkers.

Kennis verbreden
Met zijn TC1 op zak zou Kroos ook trainer kunnen worden bij een eerste- of hoofdklasser.

“Ik zit al 22 jaar in het trainersvak, maar volg de huidige cursus niet om hogerop te komen. Op gevoel zoek ik verenigingen in de buurt van mijn woonplaats. Ameide is weliswaar kleiner dan Drechtstreek, maar ik heb er hetzelfde goede gevoel bij. Met de opleiding wil ik in eerste instantie mijn kennis verbreden, waardoor ik ook meer diepte in mijn trainingen kan geven. Ik leer op dit moment veel, niet alleen op de cursus, maar ook bij Xerxes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden