Stop zinloos geweld!

Algemeen 6 keer gelezen

REGIO - De KNVB heeft voor aankomend weekeinde alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast, ter nagedachtenis aan de maandag overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen van SC Buitenboys.

Nieuwenhuizen werd in elkaar geslagen en geschopt door drie spelers in de leeftijd van 15 en 16 jaar van Nieuw Sloten. Later die dag zakte hij in elkaar en maandag overleed hij alsnog aan zijn verwondingen.

Onvoorstelbaar
"Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. “Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.”

Geschokt
Ook op de redactie van Regio-Voetbal zijn we diep geschokt door het vreselijke drama en steunen we de beslissing van de KNVB. Al realiseren we ons terdege dat het niet meer is dan een druppel op een gloeiende plaat. Wij denken dan ook dat het niet ophoudt voor u als voetballers, begeleiders, clubbestuurders, supporters.

Dit is het moment – hoe pijnlijk ook – om het debat er over te voeren. Om aandacht te vragen voor het zinloze geweld op en rondom de voetbalvelden.

De KNVB roept de clubs ook op komend weekend wèl hun deuren te openen, met elkaar stil te staan bij het gebeurde en na te denken over oplossingen.

Reageer
Laat ons weten wat u als club doet voor en samen met uw leden. Laat onze prachtige sport niet kapot maken door zinloos geweld. Deze man stond elke week in weer en wind met een vlag in zijn hand, omdat hij net als wij allemaal de sport liefhad. De sport, die hij in zijn laatste woorden: ‘Wat een kutvoetbal hè’ moest noemen, toen de voorzitter op bezoek kwam, vlak voor hij het leven liet.

Laat ons met zijn allen proberen te voorkomen dat dit nooit meer gezegd hoeft te worden. Niet door zinloos geweld.

Reageren kan bij dit artikel (ongepaste reacties zullen worden verwijderd!), maar ook via e-mail: rick@regio-voetbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden