Ook kunstgrasveld voor vv Groot-Ammers

Nieuws 84 keer gelezen

LIESVELD - Voetbalvereniging Groot-Ammers kan op de plaats van het huidige wetraveld een kunstgrasveld aanleggen. De raad van Liesveld is akkoord gegaan met het voorstel van het college om daarvoor het benodigde krediet beschikbaar te stellen. Overigens draagt de voetbalvereniging maar liefst 90.000 euro uit eigen kas bij.

Het nieuwe kunstgrasveld gaat naar verwachting 350.000 euro kosten. Voor onderhoud van het wetraveld was 105.000 euro voorzien. Dankzij de 90.000 van de club zelf moet er nog 155.000 euro op tafel komen. Dat betekent dat de jaarlijkse last voor Molenwaard 4076 euro is.

Noodzaak
Namens vv Groot-Ammers legde bestuurslid André Folst nog eens de noodzaak van het veld uit. In totaal heeft de club 29 teams waarvoor amper een speelplan is op te stellen. Jeugdleden die zich momenteel aanmelden komen zelfs op een wachtlijst.

De raad snapte nut en noodzaak wel. Maar men vroeg zich af of de gevonden dekking wel acceptabel is. Met Molenwaard is immers afgesproken dat alle winsten uit verkoop van gebouwen in de algemene reserve worden gestopt.

Woningbouw
Dat bezwaar werd door wethouder Cees van der Vlist weggenomen. Hij rekende voor dat deze oplossing betekent dat de gereserveerde plek voor een vierde veld, dat er nu dus niet komt, in de toekomst voor woningbouw zal kunnen worden gebruikt. Dat is een winst voor de gemeente Molenwaard die vele malen hoger zal uitvallen.

Overigens is het nog maar de vraag of het prijskaartje straks daadwerkelijk drie en een halve ton wordt. Het aanbestedingsklimaat is gunstig en de club zal veel zelfwerkzaamheid gaan uitvoeren. Nog een reden waarom vanuit elke fractie lovende woorden richting het bestuur van de club werden uitgesproken. “Geweldig dat je als club zo’n substantieel bedrag voor je rekening neemt.”

Ed van Tuijl       

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33