Nieuw-Lekkerland: juridische toetsing

Nieuws 9 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het bestuur van vv Nieuw-Lekkerland heeft donderdagavond besloten om de huurprijs van 22.000 euro per jaar, die de gemeente Nieuw-Lekkerland wil innen voor het gebruik van het clubhuis, juridisch te laten onderzoeken. Ook het hele totstandkomingstraject, dat jaren heeft geduurd, zal in de toetsing worden meegenomen.

Dat staat te lezen in een persverklaring van de Lekkerlandse voetbalvereniging.

De vereniging is het niet eens met het bedrag, dat veel te hoog zou zijn. De club beroept zich op het feit dat men tijdens de ondertekening van het contract, twee jaar geleden, de zinsnede over het hoofd gezien heeft waarin aangegeven wordt dat er huur betaald moet worden voor het clubhuis, los van de huursom voor de velden.

De gemeente Nieuw-Lekkerland vindt het niet anders dan normaal dat er huur betaald moet worden voor een gebouw dat de gemeenschap 1,2 miljoen euro gekost heeft en vindt 22.000 euro per jaar een billijk bedrag.

Financieel gezond
Het bestuur van vv Nieuw-Lekkerland wil het traject juridisch laten toetsen. Wat dat precies inhoudt, is onduidelijk. Mogelijk wordt de gang naar de rechtbank gemaakt. Mogelijk blijft het bij het inwinnen van een juridisch advies.

"Het voorstel van de gemeente is voor onze vereniging, die verder financieel gezond is, niet op te brengen", stelt het bestuur van de voetbalclub op de eigen website.

Dezelfde behandeling
De gemeente Nieuw-Lekkerland is een andere mening toegedaan. De financiële boekhouding van vv Nieuw-Lekkerland is onderzocht en vergeleken met andere voetbalverenigingen in de nieuw te vormen gemeente Molenwaard. Daaruit zou volgens wethouder Van der Vlist blijken dat vv Nieuw-Lekkerland het bedrag kan opbrengen.

Bovendien beroept de gemeente zich op het feit dat het vv Nieuw-Lekkerland exact hetzelfde behandelt als elke andere vereniging in de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden