Alblasserdam: aanhaken of afhaken?

Nieuws 25 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De winterstop lonkt, maar voor die tijd staan er nog een paar belangrijke speelronden op het programma. Zo wordt het voor Alblasserdam in 1C een kwestie van aanhaken of afhaken.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland zal snel in een opwaartse spiraal moeten komen om het seizoen nog te redden. Gebeurt dat niet, dan lijkt degradatie onvermijdelijk. Met Hoek komt er een middenmoter naar sportpark Excelsior.

Ook bij debutant Stedoco gaat het met hangen en wurgen. Zaterdag wacht een nieuwe krachtproef, want XerxesDZB mag tot de best voetballende ploegen in de hoofdklasse B worden gerekend.

Titelrace
In de 1e klasse C krijgt Alblasserdam koploper VVGZ op bezoek. Bij een nederlaag haakt Alblasserdam voorlopig af in de titelrace. En dus staat er veel op het spel op Souburgh. @RVoetbal is erbij.
Drechtstreek kan op weg naar lijfsbehoud een belangrijke stap zetten door op verplaatsing te winnen van Terneuzense Boys.

Sliedrecht-De Zwerver is een streekonderonsje waarin de thuisclub de beste papieren heeft.

Brede middenmoot
Sv Meerkerk kan z'n positie in de brede middenmoot van 2F verstevigen door van Wieldrecht te winnen en over de Dordtenaren heen te wippen. Of Ameide lijstaanvoerder Rijsoord een halt kan toeroepen, is maar zeer de vraag. Een gelijkspel zou al een knappe prestatie zijn, maar een nederlaag lijkt logischer.

GJS-Schelluinen
De clubs in de derde en vierde klasse beginnen al aan de tweede helft van de competitie. Vanaf volgend seizoen zullen ook deze klassen overigens bestaan uit veertien in plaats van de huidige twaalf clubs.

GJS-Schelluinen is een derby en dus niet te voorspellen. Laten we dat laatste toch maar wel doen. GJS is torenhoog favoriet, zo simpel is dat. Het is immers de clash tussen de koploper en de rodelantaarndrager. @RVoebal gaat het volgen in Dalem.

Groot-Ammers kan uitstekende zaken door te winnen van Groote Lindt. In dat geval lijkt de strijd zich onderin 3C echt te gaan toespitsen op Groote Lindt en Schelluinen.

Schuin oog
Heukelum en De Alblas zullen met een schuin oog ook nog naar onderen kijken. In de onderlinge confrontatie kunnen ze dus allebei de punten goed gebruiken.

Papendrecht is aan een uitstekende serie bezig en zal de punten willen komen ophalen op De Put, in de wetenschap dat volgende week de topper tegen GJS op het programma staat. Maar VVAC, dat opnieuw met blessureperikelen kampt, manifesteert zich verrassend goed en zal zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Volg het wedstrijdverloop via @RVoetbal.

Verslikken
Peursum begon de competitie matig met een gelijkspel tegen Vuren, maar is inmiddels koploper in 4D. En dus mag ditmaal winst worden verwacht. Als Streefkerk tot de kopgroep wil blijven horen, en dat wil het uiteraard, moeten tegen Lekvogels de drie punten op Streveland blijven. ASV Arkel moet uitkijken zich niet te verslikken in Dubbeldam.

HSSC'61 is favoriet tegen Raptim en Noordeloos is in Zwijndrecht zwaar de underdog tegen ZBC'97, dat titelaspiraties heeft.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden