Weer krachtproef voor Kozakken Boys

Nieuws 4 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het is Sinterklaastijd, maar voor de regioclubs is het geen tijd om cadeautjes weg te geven.

Voor topklasser Kozakken Boys wordt een zware krachtmeting om na Spakenburg ook tegen IJsselmeervogels zaterdag de punten op De Zwaaier te houden.

Achilles Veen kan ieder punt gebruiken om zich te handhaven in de hoofdklasse. De equipe van trainer Johan van Bijsterveld zal het bij Alexandria'66, dat drie punten meer heeft, nog moeten doen zonder spits Roel van Delft.

Altena-Almkerk
In de eerste klasse staat de match tussen Altena en Almkerk onderstreept. Beide ploegen kunnen zich geen puntverlies permitteren. Dus zal het spel scherp op de wagen gaan in Nieuwendijk.

In de tweede klasse heeft GDC weer wat moed verzameld. Tegen Leerdam Sport’55 zal het een zware klus worden om de punten in Eethen te houden. Rijswijkse Boys krijgt het ook niet makkelijk bij WNC. Een verlies telt dubbel voor de Rijswijkers in deze fase van de competitie.

Sleeuwijk-Noad'32
Sleeuwijk en NOAD’32 treffen elkaar in de derde klasse. Beide ploegen zakten wat in de laatste weken. Een gelijkspel op De Roef lijkt de beste voorspelling. Sparta’30 mag zich van zijn beste kant laten zien en karakter tonen tegen SSC’55. Wilhelmina’26 doet het behoorlijk onder leiding van trainer Frans van Wijk. Thuis tegen Zuilichem is een overwinning haalbaar.

Op stoom
In de vierde klasse is Woudrichem op stoom. Het moet zaterdag tegen Kerkwijk de punten op het Bolwerk kunnen houden. Voor Giessen geldt hetzelfde op de Grienduil tegen het zwakke WSC.

Zondag
Op zondag moet HHC’09 in de vierde klasse de opwaartse lijn doortrekken. Dat wordt zeker geen makkelijk klusje tegen Maliskamp. Dussense Boys draait een wat vlak seizoen in de vijfde klasse. Voorlopig schatten we tegenstander Chaam hoger in. Be Ready doet het ook minder de laatste weken. Een overwinning bij Achtmaal kan als een meevaller worden gezien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden