Ferry van Dijk vertrekt met pijn in het hart

Nieuws 16 keer gelezen

STREEFKERK - Ferry van Dijk heeft de tot nu toe moeilijkste beslissing in zijn trainersloopbaan genomen: hij ruilt aan het einde van dit seizoen vierdeklasser Streefkerk in tegen het in de tweede klasse uitkomende Hardinxveld.

Dinsdagavond maakte Van Dijk -bezig aan zijn vierde maand op sportpark Streveland- het nieuws bekend aan zijn selectie.

“Van de jongens heb ik begrepen dat de trainer het niet gemakkelijk had bij het overbrengen van het nieuws”, zegt Streefkerk-voorzitter John van den Berg. “En ook de ploeg heeft het naderend afscheid zeker niet onberoerd gelaten. Zij en Van Dijk werken namelijk perfect samen.”

Fijne vereniging
“Als Hardinxveld me niet had benaderd, was ik met alle plezier nog zeker een jaar doorgegaan bij Streefkerk”, zegt Van Dijk. “Dit Is een geweldig fijne vereniging met prettige mensen. Ik was ook helemaal niet bezig met een andere club. Maar dat veranderde nadat Hardinxveld contact met me had opgenomen. Ik heb vele jaren met veel plezier bij die vereniging gevoetbald. Er als trainer terugkeren voelt als ‘thuiskomen’. Daarnaast streelt het je als je als beginnend hoofdtrainer gevraagd wordt door een tweedeklasser; dat geef ik ook eerlijk toe.”

Bedenktijd
Nadat Ferry van Dijk benaderd was, lichtte hij het bestuur van Streefkerk meteen in en schetste hij de Strevelandse beleidsbepalers zijn dilemma. “We hebben hem twee weken bedenktijd gegeven”, vertelt voorzitter Van den Berg. “Maar eigenlijk voelden we toen al dat we deze zeer gewaardeerde trainer niet konden behouden voor onze club. We begrijpen Ferry wel. Dit is een kans die hij niet kon laten liggen.”

Streefkerk gaat op zoek naar een nieuwe trainer. “Nee, advertenties gaan we niet zetten. De tam-tam doet zijn werk wel en alle coaches  kijken ongetwijfeld in de kranten of op Regio-Voetbal. De sollicitaties zullen ongetwijfeld de komende tijd hier binnenkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden