Noorthoek grote man bij Nivo Sparta

Nieuws 5 keer gelezen

ZALTBOMMEL - John Noorthoek was dinsdagavond bij Nivo Sparta de grote uitblinker in het met 4-1 gewonnen bekerduel tegen zondagtweedeklasser sc ’t Zand.

De snelle Noorthoek, die pas deze maand een basisplaats veroverde in het keurkorps van trainer Coen Burg, scoorde tweemaal en was betrokken bij een strafschop die tot de tweede treffer van de thuisploeg leidde.

Frenk Schaap leidde het feest in met een rake vrije trap. Voor rust werd Noorthoek door een speler van ’t Zand neergelegd, voor Blom was het een koud kunstje om vanaf de elfmeterstip de marge te verdubbelen.

Na rust ging Nivo Sparta op dezelfde toer tegen de Tilburgers verder. Eerst profiteerde Noorthoek van een te korte terugspeelbal (3-0), de aanvaller zorgde daarna ook voor het 4-1 slotakkoord. Tussen de twee goals van Noorthoek door redde ’t Zand uit buitenspelsituatie de eer.

De ruime bekeroverwinning is een prima opsteker voor Nivo Sparta dat komende zaterdag tegen subtopper Smitshoek de dreiging van degradatie uit de hoofdklasse moet zien af te wenden. De Zaltbommelse formatie bungelt met één punt uit elf wedstrijden troosteloos onderaan de ranglijst.

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden