Brakel verlengt met Edwin van de Braak

Nieuws 5 keer gelezen

BRAKEL - Vierdeklasser Brakel gaat nog minstens één seizoen door met hoofdtrainer Edwin van de Braak.

De 36-jarige oefenmeester kwam deze week met het bestuur van de club een contractverlenging voor een jaar overeen. Het is dit jaar Van de Braaks eerste seizoen als hoofdtrainer. Voorheen was hij al drie jaar jeugdtrainer bij de Bommelerwaardse club en trainde hij liefst dertien jaar de jeugd van DSC uit zijn woonplaats Kerkdriel.

Op stoom
Brakel begint momenteel, na een valse start vol blessureleed, op stoom te komen in de vierde klasse E. In de eerste maanden van de competitie moest Van de Braak het onder meer doen zonder goaltjesdief Jasper Gouda Quint, maar met een lege ziekenboeg blijkt de ploeg tot grootse daden in staat.

Eerder deze maand vermorzelde de vierdeklasser buurman Kerkwijk nog met 6-1. Van de Braak: “We hebben een periode met pech achter de rug, maar het is leuk om te zien dat we de weg omhoog zijn ingeslagen. We kunnen zoveel beter.”

Diploma
Van de Braak is in het bezit van het trainersdiploma TC-3. Oefenmeesters met dat papiertje zijn bevoegd om vierdeklassers te trainen en coachen. Vanwege zijn drukke baan bij scheepsbouwer Van Voorden in Zaltbommel is het er volgens hem nog niet van gekomen om zich in te schrijven voor het hoger aangeslagen trainersdiploma TC-2.

“Eigenlijk voel ik me nog steeds meer jeugdtrainer dan hoofdtrainer”, bekent hij ook. “Als je kijkt dat er in de A1 van Brakel een handjevol zeer talentvolle jongeren speelt, sta ik nu al te popelen om ze in het eerste in te passen, maar dat duurt nog een paar jaar. Sommigen zeggen wel eens tegen me: je bent om die reden te vroeg trainer van Brakel geworden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden