Philip den Haan: 'Ik heb mijn statement gemaakt'

Algemeen 5 keer gelezen

WERKENDAM – Philip den Haan stopt aan het einde van het seizoen als trainer bij eersteklasser Heerjansdam. De Werkendammer, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Dammers, wil niet nog seizoen onder de excentrieke Heerjansdam-voorzitter Janus van Peenen werken. “Dat ik de beslissing genomen heb, is niet een druppel die overliep, maar een optelsom van allerlei situaties.”

Afgelopen zaterdag verloor Heerjansdam uit bij Sliedrecht (1-0). Na afloop werd Den Haan opnieuw geconfronteerd met zijn eigenzinnige voorzitter. Den Haan voelde zich genegeerd en daardoor geschoffeerd. Het zat de Werkendammer schijnbaar zo hoog dat hij er een tweet op losliet.

‘Terecht verlies tegen Sliedrecht. Werkelijk asociaal gedrag vz in bestuurskamer. Iedere aanwezige sprak er schande van’, twitterde Den Haan, die een week eerder ook al via Twitter zijn ongenoegen liet blijken.

'Begeisterung'
Den Haan wil er niet veel meer over kwijt. “Kijk, op een gegeven ogenblik komt ook het aspect normen en waarden om de hoek kijken. Ik heb nu mijn beslissing genomen en ik ga er verder niet negatief meer over doen. En: Janus van Peenen heeft een enorme ‘Begeisterung’ voor zijn club Heerjansdam. Dat respecteer ik.”

Verwachtingspatroon
Den Haan weet dat er bij zijn club een bepaald verwachtingspatroon was en is dat (nog) niet gehaald wordt.

Den Haan: “Ik vind dat het tot dusver goed is gegaan. De vrije val is tot staan gebracht. De vervelende gezichten zijn weg en er is weer sfeer in de groep. Daarnaast moeten we niet vergeten dat het tot dusver dit seizoen niet gemakkelijk was. Zes behoorlijke blessures. Langzaamaan komen die spelers weer terug. En dan worden de resultaten ook weer beter.”

Wankel
Den Haan beseft dat zijn positie nu wankel is omdat het verleden leert dat voorzitter Van Peenen niet op een trainertje meer of minder kijkt. Den Haan: “Het zij zo. Ik heb mijn statement gemaakt.”

Den Haan wist van tevoren dat zijn klus bij Heerjansdam niet gemakkelijk zou zijn. “Ik heb geprobeerd om mijn taken te doen. Ik zag het als een geweldige uitdaging.”

Goed gevoel
De Werkendammer kan nu ook al rustig uitzien naar een andere club. “Ik sta open voor iedere club. Als ik er maar een goed gevoel bij heb.” Altena is Ã©Ã©n van de clubs waar aan het einde van het seizoen de trainersfunctie vrijkomt. “Een heel leuke club”, reageert de Werkendamse trainer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden