Kan Drechtstreek stunten tegen Sliedrecht?

Nieuws 10 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Speelronde 11 alweer in de zaterdagcompetitie. Met in het Alblasserwaardse onder meer de vraag of Drechtstreek kan stunten tegen het naburige Sliedrecht.

Het zijn in sportief opzicht sombere tijden voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland. Het valt niet één-twee-drie te verwachten dat de uitbeurt bij RVVH daar verbetering in zal brengen. Met Stedoco gaat het na een vlotte start al net zo belabberd. Het kan zich een nieuwe nederlaag niet permitteren. Van medeprovendus Heinenoord zal hoe dan ook gewonnen moeten worden.

Mooi affiche
Drechtstreek-Sliedrecht is een mooi affiche in de 1e klasse C. In deze derby is titelkandiaat Sliedrecht gezien de ranglijst favoriet, maar zullen de Papendrechters zich heus niet onbetuigd laten. Hoe dat uitpakt? @RVoetbal gaat het bekijken en doet live verslag.

De Zwerver ontvangt Roda Boys Bommelerwaard, een duel dat drie punten moet kunnen opleveren. Dat geldt voor Alblasserdam helemaal; willen de oranjehemden bovenin blijven meedoen, dan mag bij hekkensluiter Altena geen fout worden gemaakt.

Zeven keer gelijk
Bij tweedeklasser sv Meerkerk draait het nog steeds niet zoals het zou moeten draaien. Het nog ongeslagen WNC, dat al zeven keer gelijkspeelde, wordt dan ook een pittige kluif. Ameide staat in de brede middenmoot en kan het zich weer wat comfortabeler maken door te winnen van GDC. Regio-voetbal denkt dat dat wel lukken zal.

Op de loer
De Alblas zit in 3C in een mindere periode, maar dat geldt voor koploper GJS eigenlijk ook. Is William Rijsdijk met zijn mannen in Dalem tot een stuntje in staat? Papendrecht zal dit duel met veel belangstelling volgen, want het ligt inmiddels op de loer om de kop over te nemen. De runner-up krijgt zelf vermoedelijk de handen vol aan EBOH, de nummer drie van de ranglijst.

Bij VVAC kijken ze voorlopig met een brede glimlach naar de ranglijst, want de gedeelde derde plek is een mooie meevaller voor de debutant. Hekkensluiter Schelluinen mag echter niet worden onderschat, want dat vecht zo langzamerhand voor z'n laatste kans. Schelluinen tankte midweeks vertrouwen tegen ASV Arkel (4-2 winst), maar mist zaterdag op De Put het spitsenduo De Bruijn/Wemmenhove. Groot-Ammers wil zich revancheren voor het zwakke optreden van een week geleden en het puntgelijke Heukelum moet daarvan het slachtoffer worden.

Dicht bij elkaar
De top-4 in de 4e klasse D zit nog steeds erg dicht bij elkaar. Peursum voert de ranglijst aan en @RVoetbal zal er getuige van zijn of dat na de thuisbeurt tegen Lekvogels nog zo is. Op voorhand denken wij van wel. Streefkerk moet winnen van Dubbeldam om in het kielzog van de Giessenburgers te blijven. HSSC'61 is het aan z'n stand verplicht om een lekkere score neer te zetten bij het nog puntloze HSSC'61 en Noordeloos moet zien of er wat te halen valt bij het wisselvallige GSC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 18 minuten geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33