Zespuntenduel Achilles Veen-Nivo Sparta

Nieuws 3 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het blijven spannende weken voor de meeste clubs in het Land van Heusden en Altena. Een belangrijke wedstrijd zaterdag is het duel onderin de hoofdklasse tussen Achilles Veen en Nivo Sparta.

Nivo Sparta staat onderaan met slechts één punt. Achilles Veen staat vierde van onderen en moet oppassen niet onder de degradatiestreep te belanden. Het zal er dus om spannen op De Heuye, wie de overwinning naar zich toe zal trekken.

In de Topklasse snakt het dalende Kozakken Boys na drie nederlagen naar een overwinning. Dat zal geen makkelijke klus worden bij en tegen Noordwijk.

Somber
Voor promovendus Altena ziet het er als hekkensluiter in de eerste klasse C somber uit. Dat daar verandering in zal komen ligt niet voor de hand tegen het hooggeplaatste Alblasserdam. Ook Almkerk voelt zich nog lang niet veilig. Met puntjes sprokkelen schiet het niet op. Een overwinning bij Oranje Wit zal het gemoed pas goed doen.

In de tweede klasse staan de regioclubs er ook beroerd voor. GDC moet naar het taaie Ameide en hekkensluiter Rijswijkse Boys speelt het cruciale duel tegen het voorlaatste DFC.

In derde klasse D staat NOAD’32 er niet florissant voor. De Wijk en Aalburgers kunnen zich geen nederlaag permitteren bij Good Luck. Sleeuwijk moet gezien het verschil op de ranglijst de punten binnen kunnen halen tegen Herovina. Sparta’30 krijgt het altijd lastige en counterende NEO’25 op bezoek. Een overwinning van Wilhelmina’26 op hekkensluiter TSVV Merlijn zal de Wijk en Aalburgers een stevige middenmootpositie opleveren.

Koploper
Woudrichem is voorlopig de koploper in de vierde klasse E. De concurrentie loert echter. Dus moeten de manschappen van trainer Leon Elands maar scherp beginnen tegen het laaggeplaatste WSC. Giessen kijkt ook nog steeds voorzichtig naar boven. Een klapper tegen MVV’58 levert een flinke sprong op de ranglijst op. 

Zondag
Op zondag weert HHC’09 zich tot dusverre goed in de vierde klasse F. Een overwinning op nummer drie OSC’45 lijkt echter te hoog gegrepen voor de Heusdenaren.

In de vijfde klasse D zit Be Ready met smart te wachten op de terugkeer van spits Mike v/d Westen. De wedstrijd tegen Neerlandia’31 is in ieder geval een zespuntenduel, weten de Hankenaren. Dussense Boys zal de nodige moeite hebben met Gesta. Ook hier luidt het devies: scherp beginnen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden