Roda Boys beslist snel over toekomst Schaap

Nieuws 6 keer gelezen

AALST – Een bedompte stemming, maar nog geen paniek. Dat was de sfeer in de kantine van Roda Boys na afloop van de teleurstellende 0-2 nederlaag tegen Drechtstreek.

De laatste zege van Roda Boys dateert alweer van 13 oktober toen de formatie van trainer Gerrie Schaap op vijandelijk terrein nipt afrekende met staartploeg Altena (0-1). Sindsdien is het nogal kommer en kwel bij de ambitieuze club, die na afgelopen weekeinde is afgezakt naar de elfde plek en tot de minst productieve ploegen van de eerste klasse hoort.

Veel nieuwelingen
Volgens voorzitter Remco Siereveld mogen de slechte resultaten niet afleiden van het hoofddoel: een stabiele eersteklasser opbouwen. “We hebben zaterdag zeker niet het mooiste spel laten zien, maar we moeten niet vergeten dat we een ploeg hebben met veel nieuwelingen. In het begin van de competitie hebben we een aantal wedstrijd nogal fortuinlijk gewonnen, terwijl we de laatste weken vaak ongelukkig verliezen. De rode draad is dat deze groep groeit – daarin zie ik zeker verbetering.”

Evaluatiegesprekken
Het bestuur van Roda Boys zit met trainer Gerrie Schaap middenin evaluatiegesprekken. Voor eind november maakt Siereveld bekend wat de plannen voor volgend seizoen zijn met de 48-jarige oefenmeester.

De nederlaag tegen laagvlieger Drechtstreek heeft de positie van Schaap niet per se verslechterd, zegt Siereveld. “Druk op de trainer is er altijd, maar ik kijk niet naar separate uitslagen. We zitten middenin een opbouwproces en ook dat zal grondig bij de evaluatie worden betrokken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden