Graafstroomderby in 3e klasse C

Nieuws 25 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In speelronde 10 staat de enige echte derby die Graafstroom rijk is op het voetbalprogramma: De Alblas-VVAC.

In de 3e klasse C werden beide (jonge) ploegen vooraf voorzichtig gerangschikt in het rijtje dat het wel eens moeilijk zou kunnen krijgen. Voorlopig is dat niet het geval en staan ze keuring in het linkerrijtje met allebei 14 punten. Maar feit is wel dat de krachtsverschillen erg klein zijn in deze klasse, waardoor het zaak is punten te blijven sprokkelen. De Alblas-VVAC is onze 'wedstrijd van de week'.

Publiek
Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland verkeert in zwaar weer en zou eigenlijk een winnende daad moeten stellen tegen Smitshoek. Op de steun van het publiek kunnen de groenwitten rekenen, zoveel is zeker. Geen 'ellende' meer op sportpark Excelsior maar sfeer, luidt het credo. @RVoetbal gaat het zaterdag live meemaken.

Stedoco kent na een goede start eveneens sportieve zorgen. Een driepunter tegen Hoek kan het geschonden zelfvertrouwen weer een oppepper geven. Of dat gebeurt? @RVoetbal komt het bekijken aan de Groeneweg.

Herstel
In 1C hoopt medekoploper Alblasserdam zich bij Almkerk te herstellen van de nederlaag tegen LRC. Roda Boys en Drechtstreek ontlopen elkaar niet veel, als we de ranglijst in aanmerking nemen. De Zwerver krijgt de pittige uitbeurt bij Pelikaan voor de kiezen, maar wipt bij een overwinning over de Zwijndrechtenaren heen.

Tweedeklasser Ameide moet in staat worden geacht op de been te blijven bij SV Capelle. Sv Meerkerk moet laten zien dat de winst op SC Everstein geen toevalstreffer was. Regio-voetbal rekent dus op drie punten bij hekkensluiter DFC.

Onrustig
Na een wisselvallige periode is Papendrecht terug in de bovenste regionen van 3C. De ambities moeten verder gestalte worden gegeven ten koste van SC Amstelwijck. Groot-Ammers reist naar Tricht, een tegenstander waar meer van was verwacht dan er tot nu toe uitkomt.

Het verhaal van Schelluinen is bekend: de ploeg van Ger Klop wil zo snel mogelijk van de hatelijke nul af. Na de onrustige afgelopen week zal Schelluinen vast op scherp staan, maar EBOH is een tegenstander die succes niet tot een a-b-c'tje maakt.

Warm onthaal
4D-koploper Peursum kan bij Dubbeldam op een warm onthaal rekenen. Lekvogels wil stunten tegen titelkandidaat ZBC'97, zoals HSSC'61 dat zal willen doen tegen ASV Arkel. Streefkerk mag Raptim absoluut niet onderschatten. Noordeloos wil tegen rodelantaarndrager SVS'65 drie punten aftikken. Elk ander resultaat zal aan de Nieuwendijk als een teleurstelling worden beschouwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden