Dussense Boys krijgt zonnepanelen van Club van 100

Nieuws 10 keer gelezen

DUSSEN - Dussense Boys heeft als een van de eerste clubs in de regio een concrete stap richting duurzaamheid gezet. Sinds vorig week wordt de energievoorziening van de club ondersteund door 36 gloednieuwe zonnepanelen.

Voorzitter Kees Bouman opent trots de meterkast in de kantine van Dussense Boys. De elektriciteitsmeter draait deze rustige woensdagmiddag in tegengestelde richting, wat mede het resultaat is van 36 zonnepanelen, die vorige week officieel in werking zijn gesteld bij de zondagvijfdeklasser.

Een cadeautje van de Club van 100, bijgestaan door 500 euro namens de gemeente Werkendam en 650 euro namens Den Haag. In totaal kostte het project zo’n 18.000 euro.

“Hiermee hopen we een derde van onze stroomkosten terug te dringen”, vertelt Bouman. “Aangezien de energieprijzen over enkele jaren verdubbeld zullen zijn, hebben we deze investering in zeven á acht jaar terugverdiend.”

Bezuiniging
Niet dat Dussens Boys nu leuke dingen kan doen van deze besparing. “Het is vooral een bezuiniging. We zijn een club van ongeveer 260 leden en onze vaste lasten zijn schrikbarend hoog. Dit is voor ons een substantiële teruggave in de energierekening.”

De zonnepanelen liggen op de schuur naast de kantine van de zondagclub. Mooi op het zuiden gericht, dus zorgend voor een optimaal rendement.
Het presentje werd onthuld in het bijzijn van onder anderen wethouder Peter van der Ven en Jaap Smits van AETI BV en Evert Pruissen van Pruissen Duurzame Energie, die de panelen hebben geleverd.

Overleg
Dussense Boys is met deze aanschaf even koploper op het gebied van duurzame energie onder de voetbalclubs geworden. Even, omdat afgelopen woensdag de Dussenaren ook om tafel zaten bij het duurzaamheidsoverleg met zes andere voetbalverenigingen uit het Land van Heusden en Altena. Samen voor duurzame energie, luidt het nobele streven en in januari volgend jaar komen Woudrichem, Sleeuwijk, Be Ready, Almkerk, Kozakken Boys, Altena en dus Dussense Boys weer bij elkaar om het plan verder vorm te geven.

Het geeft tegelijkertijd aan dat de club van voorzitter Bouman niet stil blijft zitten. “Als deze 36 panelen een succes zijn, kunnen we misschien naar 100 procent self-supporting. Er zijn nog geen concrete plannen, maar daar willen we wel naartoe. Er zit alleen wel weer een investering aan vast.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00