Terreinverbod voor supporter Nieuw-Lekkerland

Nieuws 5 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Het bestuur van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland heeft donderdagavond definitief de sancties vastgesteld voor twee supporters die in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis over de schreef zijn gegaan.

Eén Lekkerland-fan, tevens lid van de vereniging, kreeg een voorwaardelijke schorsing aan de broek. In geval van herhaald wangedrag mag hij een half jaar niet deelnemen aan alle activiteiten die vv Nieuw-Lekkerland organiseert.

De andere supporter, die geen lid is van de hoofdklasser, mag zich gedurende een half jaar niet vertonen op sportpark Excelsior. Deze straf is onvoorwaardelijk.

De twee supporters hebben tijdens een gesprek met bestuur/strafcommissie tekst en uitleg kunnen geven over hun ‘rol’ tijdens het dueL tegen Excelsior Maassluis.

Afschuwelijk
Aan het einde van de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis van 27 oktober gingen enkele supporters van de 'Shotside’ over de schreef. Aanleiding was het toekennen van een strafschop aan Excelsior Maassluis in de slotfase van het duel; een arbitrale beslissing die fel werd betwist door de Lekkerlandse aanhang.

Daarbij werd zeer grove taal geuit in de richting van de scheidsrechter. Ook werd met bier gegooid naar supporters van Excelsior Maassluis.

Woordvoerder Jan Dirk Verheij, oud-speler en tegenwoordig actief als assistent van hoofdtrainer Marco van Rijn, zegt op zich te kunnen begrijpen dat de strafschop commotie opleverde. “Maar het geeft geen pas om in reactie daarop termen als ‘kanker’ te gebruiken. Dat keurt de club ten zeerste af. We vinden het afschuwelijk wat is geroepen.”

Supportersavond
Om een streep te zetten onder deze vervelende periode en het vizier weer op de toekomst te richten, staat er woensdag 7 november een supportersavond gepland in de kantine. Aanvang 19.00 uur. Alle leden zijn daar welkom.

“Iedereen die de behoefte voelt kan dan zijn zegje doen, maar met respect voor elkaars mening en opvatting”, zegt Jan-Dirk Verheij. “Dus iedereen die de club een warm hart toedraagt, en dat zijn er gelukkig heel veel, wees er bij. En we zouden ze willen meegeven: denk alvast na op welke manier de Shotside zich tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd, zaterdag 10 november tegen Smitshoek, van zijn beste kant kan laten zien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 5 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 6 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 22 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00